Häxjakten (2016-03-24)
Kategori: Tävling
Karta/område: Källebacken
Arrangör: IK Gandvik
Distans: 7 km (H40)
Sträcka: 11.19 km
Tid: 95:34
Nattävling igen, den här gången med något så ovanligt individuell start. Jag kände att det fanns lite revansch att fordra inför den här tävlingen. Väl på tävlingsdagen var det eventuella suget borta och jag ville bara få det överstökat.

K1 kom till startpunkten på stig söderifrån. Klockan jobbade hårt på att komma överens med satelliterna. Noterade att jag skulle tvingas gira tvärt till K1. Väl vid punkten såg jag att det fanns en reflexad stig att följa. När den tog slog såg jag att det fanns en stig att nyttja några meter till. Misslyckades med min kontrolltagning lite men var ändå hyfsat nöjd med inledningen.

En återkommande kamp i det här loppet var att fokusera på mitt lopp vs följa andra löpare. Till K1 lyckades jag välja rätt av dessa två.

K2 plan 1: fortsätt söderut och spring runt på väg. plan 2: välj stigarna som går lite mer rakt på. Eftersom stigen norr om K1 varit tydlig tyckte jag att plan 2 verkade bäst. Det dröjde dock inte länge förrän jag vilseleddes av ett stråk i ett surdrag där stigen blev otydlig. Hittade i alla fall en nordlig stig som kändes bra..ett tag, sedan blev jag nojig och försökte gena mot kraftledningen. Det gick sakta men jag läste in mig fint på en västlig stig samt hjälpte en gubbe. Klämde också till med lite rastipanik i kontrolltagningen där jag kände att kontroll låg mer vänster men jag springer ändå och kollar reflexen framme på höger. Sex minuters bomtid fick jag ihop men ingen panikkänsla i alla fall.

K3 körde på mot vägen och över den. Där var det för oinbjudande blött och jag beslutade mig för att runda norröver. Tyvärr såg jag inte den fina passage strax söderut som arrangören varit vänliga nog att rita ut. Famlade lite norr kom K3 där det var en himla massa folk på väg åt flera håll. Tappade tid även här men det kunde blivit något värre.

K4 följde vägen en bit då jag först tänkte använda gärdet för att komma nära kontrollen. Ändrade mig när jag anade det gröna i gärdet. Orienterade sedan ganska bra då jag bågade ut lite för att slippa det gröna, noterar dikespassager och följer sedan höjden, glider sedan ner på höger sida och ser strax en reflex högt upp!
K5 sköter mig fint även här, följer stig till x, går ner till och över dike, upp på min höjd och viker söderut när den börjar ta slut.
K6 söderut mot väg, noterar att jag drivit V och att jag är på högsta höjd vid vägpassage, girar på andra sidan och ser snart både lampor och reflex.
K7 kändes självklart att springa väg, går upp tidigt på höjden när vägen börjar ta slut, tycker mig ana dubbelstenarna vid K10 men verifierar inte, fortsätter på norrpil och får den fint!
K8 följer lite blandade stråk men strävar NO, fortsätter på vägen till kröken och går sedan på riktning samt på slutet andra lampor.

K9 inser någonstans i huvudet att jag ska ta det lugnt. Det finns inte mycket att vinna på korta sträckor men mycket att förlora. Mycket folk omkring, flera är förvirrade. Hör inga stämplingar, ser inga reflexer. Snurrar tillbaka till K8 och gör ett omtag, kommer lika snett då men fattar bättre vad jag ställt till med och korrigerar. Måste ha bättre koll på riktningen och detaljerna när det är en så kort sträcka.

K10 väglöpning och lämnar i en kurva, försiktigt in men är nära att dras med fel av annan löpare, väljer rätt och ser snart min reflex.
K11 fick häng! Hade grov koll på riktning och grova detaljer som ner-stig-upp.
K12 mycket väglöpning men lämnar tidigt vid sten. Vill följa höjdryggen, glider ner på bortre kanten och är nära att dras med ännu längre bort av andra löpare men håller mig kvar och fortsätter utmed höjden och ser snart reflexen.

K13 stor respekt, det här ser ut som det sista testet på kartan. Följer höjden tillbaka till kraftledningen. Tar mig igenom till stigen på andra sidan och följer den till t-korsningen. Justerar vid stenarna och försöker sedan hålla bra riktning. När jag närmar mig ser jag även andra lampor. Stämplade och ropade hej.
K14 är ganska klantig när jag väljer öster sida om träsket. Det blir för rövigt och jag vill byta sida, går ner mig till knäna och får kämpa mig upp. Backar tillbaka där träsket är hårdare. Får lite bättre löpning på andra sidan. Missar sedan även kontrolltagningen då jag tror mig kunna finna stråket ut från kontrollen. Blir uppfångad av vägen och får vända tillbaka.
K15-M transport.

Total bomtid ca 20 min. Det är lite för mycket på en sådan här bana men det blev i alla fall inte den där panikkänslan som jag kan få på natt-O. Nu hoppas jag det dröjer riktigt länge innan hatten åker på igen.
Visa kommentarer (0)
 
Häxjakten (2016-03-24)