Torp of Tiomila #4 (2016-03-13)
Kategori: Träning
Karta/område: Staberg
Arrangör: Jerk Rönnols & TräK
Distans: 4,5 km
Sträcka: 6.78 km
Tid: 72:11
Strålande vårvintersol och nytt tiomilapaket. Först släppte vi iväg masstarten med Falken och KF. Sedan lufsade jag iväg solo.

K1 stigvägval, när jag såg branterna vek jag av höger och såg strax min sten
K2 försökte fortsätta med det enkla och följa stig, velade i kontrolltagningen och lämnade stigen för sent.

K3 klart förvirrande, stigen som skar genom "skogen" efter det gröna försvinner för mig. Jag får ta mig igenom hygget ut till nästa stig för att få ordning på tillvaron. Väl där försvinner förvirringen steg för steg. Ser frontstenen på min höjd och det känns riktigt bra. På andra sidan höjden finner jag min sten
K4 tänkte runda det gröna men hamnar mitt i det, det var inte så farligt som det såg ut.

K5 förvirrat igen, mycket nya släpstigar. Har tvingat in spåret efter kartan och min tänkta löpväg. Följde stigen genom det gröna, vek runt stenighet och ner på ny stig/släpstig. Tog sedan en släpstig ner i backen och anar ett höjdparti som borde vara mitt, ser dubbelstenarna och allt stämmer fint!
K6 tar mig över till nästa höjdparti, vill gå upp vid stiegkreutz men tycker inte att jag hittar det. Går upp ändå, ser fler storstenar och kollar vid fel först men den rätta är inte långt bort.

K7 stenen. Hittar den inte trots att jag var vid den. I efterhand slog det mig att vi fått info om att nr 7 med kontrollsiffra 41 saknas. Det skulle iofs gällt den andra kartan men det kanske blev någon miss i kommunikationen?
K8 bra riktning och fin koll på högsta höjd

K9 stigar mig runt/igenom det gröna, upp i backen med koll på stenarna. I höjd med storstenen viker jag av, bockar av stenarna på vägen.
K12 fin utsikt utmed kanten, får stenarna strax innan.

Avbryter då dryga timmen gått och lufsar tillbaka i vårsolen.
Visa kommentarer (0)
 
Torp of Tiomila #4 (2016-03-13)