Mila Stockholm by Night E3 (2016-01-13)
Kategori: Tävling
Karta/område: Tullinge-Riksten
Arrangör: Tullinge SK
Distans: 6,6 km (Pöbel)
Sträcka: 10.56 km
Tid: 100:32
Lagom med snö, nästan tio grader kallt, gammaldags gafflingar att vänta. Centrum återigen i första startled!

K1 försökte hänga med i tåget utan att köra slut på mig, ute på stigarna försökte jag öka men lyckades också kolla lite på kartan. Tydligen långsträcka. När vi tryckte oss igenom det gröna fattade jag att vi var nära. Väl igenom mötte vi de snabbaste som tydligen bommat. Vi kom in rätt och jag stämplade som nr 16!

K2 snabbt iväg men kände inte att någon hängde på mig. Det stämde antagligen inte men hursomhelst kom jag till fel gaffel. Fattade att vi var vid träsket och det tillsammans med att löpare kom från vänster gjorde att jag snabbt kunde korrigera.

K3 följer stråket i vettig rikning, passerar nr 39 (stenen) men fortsätter utan att kolla upp saken närmare på kartan. Ser massor med löpare i alla riktningar klia sig i huvudet. Gör ett riktningsfel och hittar nr 40 i söder (punkthöjd). Snurrar vidare och hör flera som letar efter min brant, följer några som är på väg norrut, studsar på diket och får vända upp igen. Kommer tillslut tillbaka till nr 39 och läser in mig. Lyckas därifrån treva mig fram och ser tillslut de stora blocken och där bakom min brant. Tappade till plats 55 ungefär och tåget var långt långt borta.

K4-K5 följde stråket och höll koll på riktningen.

K6 borde naturligtvis fortsatt i stråket och gett mig chansen att springa ikapp någon. Istället gör jag ett eget val på stig. Har dålig koll på vart jag är, försöker dechiffrera på vägen men det går sådär. En annan snubbe kommer ikapp och förbi mig, han viker av tidigt och jag blir osäker. Strax efter drar jag också in västerut. Finner stråket (strecket) och följer det upp till reflexen.

K7 försökte följa stråket igen men tappar bort det och står framför en brant jag inte vill ta mig upp för. Kommer upp på starthöjden och vrider norrut. Glider ner och runt på fel sida om industriområdet och tassar säkert lite på förbjudet men jag tjänade ingen tid på det. Väl igenom var kontrolltagningen inte svår.

K8 passagekontroll

K9 tuggar väg och följer stråk upp till reflexen

K10 följer stråk och håller koll på riktningen, blir ändå uppfångad av en rejäl brant. Vill inte ner och när jag tittade närmare vågade jag inte heller. Vände tillbaka och ser en lampa som röjer reflexen som jag nästan borde tagit själv med lite bättre blick. I'm not alone!

K11 följer stråk och ser den andra löparen längre fram. Jag lyckas bättre med blickskolan den här gången och stämplar först.

K12 mina vader var riktigt sura och drar lite väl illa. Jag blir ifrånsprungen. Följer stråket upp i backen och kommer rätt på nr 57, inte min gaffel. Fortsätter och försöker dra mig lite österut, ser nytt stråk och strax en ny reflex, nr 58, inte min gaffel. Ännu mer österut och finner ett tredje stråk. Trackar det bakåt lite för att inte rusa iväg för långt. Vänder sedan och fullföljer stråket ända till min gaffel.

K13-M stråklöpning.

Någon knapp minut efter målgång går lampan ner. Kändes vältajmat, jag var lika urlakad. Tror jag kommer hålla mig borta från nattmasstarter ett tag.
Visa kommentarer (0)
 
Mila Stockholm by Night E3 (2016-01-13) Mila Stockholm by Night E3 (2016-01-13)