Julserien E2 (2015-12-06)
Kategori: Tävling
Karta/område: Arboga
Arrangör: Arboga OK
Distans: 5 km (Ö5)
Sträcka: 6.6 km
Tid: 59:49
Träningstävling i Arboga, valde medellängd, 5 km.

K1 slarvade iväg lite, lämnade stigen på känn och fortsatte framåt på det sättet. Tog lite höjd och såg den strax.
K2 fortsatte lite på skrå, inget bra vägval pga framkomligheten. Hade sett att jag skulle hitta stig i höjdparti. Tog mer höjd och fann en utmärkt stig, passerade nedanför höjdpartiet och blev tveksam. Fångades upp av ledningsgatan och tog mig då upp på höjden. Väl upp hittar jag ytterligare stig som jag inte noterat på kartan tidigare. Där satt den. Ca 3 min rann iväg.

K3-K4 säkrar upp med stigval och har mycket bra koll. Skärmarna hängde också snällt så inga problem i ringen heller.
K5 sträckan utmed hygget har skön löpbarhet, det visste jag sedan tidigare. Själva hygget var inte så illa det heller, det var mer tur. Tar mig upp på mitt höjdparti och är försiktig på slutet vilket betalade sig.
K6 försöker hålla riktning hela vägen men blir ändå osäker när jag kommer ut till hygget. Fortsätter ändå men försöker ha blicken med mig, ser den strax.

K7 stig och löpbetonat, första gula efter stig var jättetydlig och på väg ner på andra sidan ser jag skärmen vid nästa gula.
K8 håller riktning, stämmer av med storstenen. Nu dyker lite andra löpare upp men de drar inte åt mitt håll. Jag håller ändå rätt kurs.
K9 extra försiktig på kortsträcka och belönas återigen.
K10 har skitsvårt med riktningen, känner att jag drar hela tiden och får jobba med att försöka styra upp. Känner att jag kommer upp på den höjd jag tror, får även det större träsket och styra upp den sista riktningen.

K11 känner att jag drar lite för mycket men stämmer av vid storstenen och försöker hålla söderpilen och lyfter blicken. Ser något som liknar dubbelstenar och tappar då blicken. Väl framme ser jag även vägen och inser att det gått för långt. Vänder tillbaka och ser den nästan direkt. Tappade 1 minut.
K12 hade häng, gled ikapp dem på vägen och hade kontakt upp till skärmen men släppte sedan.
K13 slarvar iväg lite som till K1, läser inte på detaljer, försökte hålla någon slags riktning men blir uppfångad av stig/hygge. Vänder tillbaka som ser den nästan direkt. Tappade 1.30.

Hade en ganska positiv känsla trots en del missar. Missarna var inte speciellt stora. Hängningen kändes ganska snäll men sikten var också god. Löpningen kändes sådär, tycker jag blir trött alldeles för fort men återhämtningen är bra. Vann min klass, lämnar man mig ensam blir det lätt så.
Dölj kommentarer (2)
Brinkman: Grattis till ett bra lopp! Och segern... ????
Henrik Hellborg : Tack. Grattis själv, en kvar för att säkra julserien!
Lägg till kommentar
Spara
 
Julserien E2 (2015-12-06)