25mannakorten (2015-10-11)
Kategori: Tävling
Karta/område: Lövsättra
Arrangör: Järfälla OK/Täby OK/Vallentuna-Össeby OL/Väsby OK
Distans: 4,6 km (H35)
Sträcka: 5.9 km
Tid: 41:51
Säsongens sista riktiga tävling för min del.

K1 snurrig start i MC-spår, tyckte lite synd om kompassnålen ett tag. Väljer stig utifrån den riktning jag hade i kroppen. Vek av på stig och gick mot höjd och grönt men vågade inte lite på att kunna runda det gröna. Tryckte mig igenom med målet stig. Gick ok. I efterhand hade det varit en skönare och enklare öppning att ta stigen runt på höger sida strecket från början.

K2 följer stig, viker av tidigt men är medveten om att det kan vara så. Spanar efter stenarna men såg nog andra bestämda löpare först.
K3 tillbaka upp till stig, säkrade med stigkorset och klev ut i skvattram, stämplade, och tillbaka.
K4 stig igen, märker när den smalnar, när den svänger. Fortsätter i min riktning och har en rygg runt träsket. Hinner se att jag ska öst innan stämpling.

K5 försöker hålla den riktning, över stigen. Noterar första flacken och ser nog skärmen strax efter det.
K6 långsträcka, hade redan börjat tänka att det här går ju bra. Fin säsongsavslutning! Sverigelista...ka-ching. Alltså stigval, lyckas med en beståndsgräns, tar sista udden på första höjden och ser sedan att det är mycket folk upp i backen. Hör stämplar och ser skärmen efter några meter upp.
K7 fortsatt säkert, defensivt. Ut till stig, spring till korset där jag säkert kommer möta nystämplade konkurrenter. Javisst.

K8 försöker hålla riktningen, inte följa stig men vara medveten om dem. Touchar första och fortsätter i rätt riktning, missar tvärstigen och fortsätter över till nästa stig. Fattar att jag måste passerat, lämnar och girar NV. Tycker mig ana höjdpartiet men ser också en skärm som visar sig vara min. Nu ser jag på kartan att det jag då läste som en höjd är en stor sänka, jaja.

K9 gick inte ner i den där sänkan utan tog höjd och surfade på den ett tag, såg ledningen och insåg att det var nära. Skärmen satt sedan öppet och ensamt på vänster hand.
K10 fortsatte under ledningen, passerade väg, när stig och ledning sammanföll sprang jag upp och över höjden till ännu en tydlig skärm.
K11 det går ju bra det här, endast 2 kvar. Springer upp på höjden innan husen, ser inga stenar, följer bara stråket till annan skärm. MEN JAG HAR JU SETT ATT JAG SKA TILL HÖGSTA HÖJD. Ingen större skada skedd. Det är tillräckligt mycket folk omkring för att litegrann åt rätt håll hjälper hela vägen.
K12 fortsätter risktagandet och hänger bara på i ledet som iofs håller bra riktning. Ser att den ska sitta gult och i änden av höjdparti. Blir osäker när jag ser höjd på vänster också men gick i alla fall upp rätt. Nu ser jag att detta stämmer utmärkt med kartan. Det vänstra partiet är där!
K13-M inga problem, hyfsad fart.

Mycket nöjd med utfallet av den här prestationen. Det kändes som att jag tog chansen i terräng som passade mig. Man kan tycka att jag är defensiv i många fall men jag har prioriterat trygghet ett tag nu.

Nu fortsätter året med diverse vintertävlingar och kanske någon ultralång?
Visa kommentarer (0)
 
25mannakorten (2015-10-11) 25mannakorten (2015-10-11)