Piip - Älska nattorientering (2015-10-08)
Kategori: Träning
Karta/område: Fagersjöskogen
Arrangör: Henrik Persson
Distans: 3,5 km (Veteran-kört)
Sträcka: 5.32 km
Tid: 55:00
K1 lugnt och säkert via stig, hyfsad koll på branter och sedan sten strax innan.
K2 sprang runt på väg, lämnade elljusspåret onödigt tidigt kan jag tycka.
K3 på grov riktning och andras lampor, ingen betryggande strategi.
K4 valde mellan att gå över höjd eller runt. Det blev runt och jag fann en stig upp i backen och jag trodde då att jag var längre bort från kontrollen. Hade tur att Rotviker gled förbi och sa att jag var rätt. ?? tänkte jag och följde efter, hmm kodsiffran stämmer faktiskt.

K5 snabbt ut till spåret. Ser att var Mia lämnar det, blir stående och letar upp diket jag ser och inser att det inte är fel att lämna spåret. På vägen ner på andra sidan höjden ser jag lampa som röjer branten.
K6 efter husgrunden har jag rygg på både Mia och Henny.
K7 går rätt mot höjden på andra sidan spåret, studsar mot en brant och avser att runda höjden. Vågar inte lita på stigar och går upp på höjden vilket gav en trygghetskänsla. Kommer ner på stigen som går åt rätt håll och ser någon lämna branten.

K8 försöker gå kortaste vägen till spåret. Tror att jag lämnar det på stigen och kollar inte så mycket på annat. Kommer ikapp Mias lampa men hon har ingen sten. Springer upp på närmsta höjd och finner stenen.
K9 ser klurig ut med mycket grönt. Följer stig så långt jag kan och på andra sidan höjden, nere i träsket går jag på söderpil. Ser lampor och får hopp, kommer igenom ut i det vita men lamporna har ingen kontroll. De finner den dock strax och jag hänger på.

K10 lämnar spåret utan att var helt säker på var men känner att jag är på kanten av höjden. Henny hade bättre koll och smet förbi men röjde samtidigt kontrollen.
K11 följer efter på stig och sedan ner i backen, vi kom nästan ända ner till vägen innan vi gick upp till höjden.
K12 väg och stig hela vägen men ingen reflex. Henny hittade den vid ringkantsbranten och sedan forsade vi mot mål!

Efter målgång vände vi upp och flyttade reflexen och några lyckliga fick den i farten.

En rolig natträning i närskog. Att springa korta varianten kändes lagom. Ingen stress men klart tillräcklig utmaning. SI-enheter var en härlig krydda måste jag tillägga också!
Visa kommentarer (0)
 
Piip - Älska nattorientering (2015-10-08)