Torr i munnen i Edsberg (2015-09-01)
Kategori: Träning
Karta/område: Edsberg
Arrangör: Oskar Karlin
Distans: 4,5 km (Mellan)
Sträcka: 5.82 km
Tid: 71:41
Den här övningen gick ut på att hålla sig till det förvalda vägvalet, strecket. Inte bara att ta ut och följa kompassen utan orientera också!

K1 var en ganska bra och pedagogisk öppning, med sten, stig och ås att stämma av med och följa på vägen. Ger mig själv godkänt här.
K2, fladdrade lite väl i söderled och kom inte på strecket förrän höjden innan skärmen.
K3, godkänt igen men visst halkade jag lite snett precis vid ringen. Tyckte inte jag var så sne när jag passerade stenarna innan ringkant.
K4, sköter mig riktigt bra väldigt långt på sträckan men missar ändå. Fick många varningar på vägen som jag ändå inte tar vara på. I höjd med siffran 6 vet jag att det glidits lite och jag går norr mot höjd men halkar ändå ur spår. Vid sten och brant vill jag gå norrut men glider snett ändå och blir osäker. Vet inte hur jag ska göra men kommer upp på höjden och gissar var jag är och kommer rätt. Inte godkänt.

K5-K7 gick riktigt bra, hade verkligen bra koll.
K8 ser bra ut men fick en befogad reprimand av OG när jag höll mig för lågt. Hur tänkte jag?
K9. Om K1 var pedagogiskt var K9 lite elak. Nedförsbranter på strecket. Valde norra vägen men kompenserade inte tillbaka, visste dock att jag låg lite för långt norrut. Inte godkänt.

K10, lite längre sträcka och jag sköter mig bra. Glider lite högt i mitten på sträckan men tar mig ner på rätt spår vid det gröna. Blev mindfuckad när jag precis innan det gröna såg en sten och läste in stenen på andra sidan spåret. Jag gick i alla fall runt det gröna på rätt sida och kom ut på stigen och där fanns stenen. Hur gick det här till? Jaja, bara att acceptera snabbt och hänga Niklas & co in. Godkänt.

K11, håller bra riktning men glider något söder. Vi spåret justerar jag efter stenarna men gå ändå på fel sida om stenpartiet. Med tvekan godkänt.
K12, kort, häng och godkänt.

Det här var en rolig övning som fick upp ögonen för många detaljer som jag annars inte uppmärksammar. Man kan också fundera över vilka vägval som jag valt om det varit tävling? Klart nyttigt att tvingas gå rakt på för att se hur man klarar det och hur snabbt det går. Som en bonus efter loppet fick man ett dopp i Rösjön!
Visa kommentarer (0)
 
Torr i munnen i Edsberg (2015-09-01)