DM medel Örebro (2015-08-29)
Kategori: Tävling
Karta/område: Rya
Arrangör: Lindebygdens OK
Distans: 4,5 km (H21)
Sträcka: 6.21 km
Tid: 47:41
Valde H21 för att det inte var mitt distrikt och för att fokus låg mot Sverigelista. Av beskrivningen lät det som ett område som skulle passa mig, det visade sig vara ännu mer passande än vad jag först trott. Det fanns ändå en ganska stor portion försiktighet i inställningen. Farten bommar. Som hjälp hade jag också koll på några vassa gubbar som startade bakom, de kunde ju få leda rätt vid läge.

K1, fortsätter på stig och viker av efter hygget. Hade inte koll på att det skulle finnas så många stenar och såg inte skärmen förrän jag snott runt en utan.
K2, närmade mig vägen på grov riktning men blev osäker på vilket håll jag överdrivit åt.
K3, håller bra riktning men blir osäker på det gröna. Hade missat den helgröna fläcken på kartan men fick häng in av en gubbarna bakifrån.

K4. Väljer en annan väg ut för att slippa plockepin. Stannar framför en brant vall och fattar att jag ska vänster om den men inte att jag ska upp. Hänger på någon uppifrån vallen som ska ner och hittar K5 först istället. Lite stressat där och winsplit säger 1.50 bom.
K6 känns osäker på grund av den detaljerade kurvbilden men har och gör rätt. Kommer upp på vallen rätt och viker in till min höjd.
K7. Grustaget. Bågade ut mot det för att eventuellt springa runt då uppförsbacken kan vara sjukt tung. Spanade lite och bestämde mig för att gå rakt igenom vilket inte var helt fel. Väl där möter jag mannen från K3 igen.
K8-K9, hänger på med grov koll på riktning.

K10. Kombinerar riktning och stigar på ett ok sätt. Driver lite snett efter sista korset men får hjälp av en kanon bakifrån.
K11 hänger på med koll att riktningen är ok.
K12 hänger på ut men släpper innan det gröna. Från stigen är höjdpartiet tydligt och jag följer det runt. Ser även spår av de andra.
K13 med bra koll på riktning och stenar, viker av rätt om kommer rätt på!
K14 med mycket bra riktning men lite väl jag-svag. Ganska omotiverad och onödig osäkerhet, fortsatte ut till stigen som jag visste skulle fånga upp. Där blev jag även uppfångade av en gråtande flicka. Jag tänkte en sak men gjorde en annan. Först vände jag i alla fall tillbaka och stämplade. Hoppas hon hittade hem med min stressade beskrivning.

K15 såg ut som mycket springa men en inte alltför given kontrolltagning. Valde att försöka komma rakt söderifrån vilket funkade bra. Väl inne i grönrastret insåg jag att det faktiskt skulle kunna gå att se stenen på lite avstånd. Deffen sa sedan att stenen skulle vara 2m.
K16 hängde en annan med bra riktning och fick hjälp av en ung rask den sista biten.
K17 stig och vek av vid den upptrampade beståndsgränsen. Fattade inte då att det var på gränsen, tyckte det mest var lagom avstånd till stigkorset.
K18 på lite slarvig riktning med tveksamt drag, var ändå tillräckligt försiktig för att bromsa och se åt rätt håll.
K19 återigen tveksam riktning. Tyckte det var konstigt att stigen aldrig kom eller var den bara mindre än vad jag förväntade mig? Tillslut kom jag ut på den och fick andas ut och tänka efter vilket ledde mig helt rätt.

K20-K21-M gick av bara farten.

Var riktigt nöjd med det här. Snabb bana, de vann på knappt 24 min, jag låg på rätt sida gränsen även om jag verkar ha blivit lite knäpp på slutet. Det fanns även sådana tendenser tidigare i loppet som antagligen kom av medelstressen. Sverigelista, jag vem vet, inte jag - än i alla fall.
Visa kommentarer (0)
 
DM medel Örebro (2015-08-29)