Scottish 6days D6 (2015-08-08)
Kategori: Tävling
Karta/område: Affric North
Arrangör: Scottish 6days
Land: Skottland
Distans: 8,1 km (M35L)
Sträcka: 11.67 km
Tid: 146:42
Räknade med att få igen lite för igår. Alltså inte så många upptrampade stråk eftersom startlottningen var tidig.

Löser K1-K2 helt ok, väljer sedan den väg till K3 som jag känner mig säkrast med. Följer bäcken ut till träsket och sedan upp upp. Tyvärr valde jag att försöka gå på riktning över åsen och ner till min sten. Borde fattat att jag landade i stråket direkt men icke. Fick lära mig att det borde vara säkrare att skråa runt åsen.

Sköter mig sedan riktigt bra ända till K12. K4-K7 är ute på ljung-träsk heden. Vackert, tungt och inte speciellt svårt. Det går inte fort. K8 var ännu saktare men jag hade bra koll och kunde hjälpa en vilsen själ vid en sten.

Till K13 skulle jag skråa runt första åsen men drog iväg alldeles för långt och blev inte uppfångad förrän jag såg en rågång. Försökte att så snabbt som möjligt acceptera att K15 nu var närmsta skärm. När det väl var bekräftat gick K13-K17 ganska fort. Avslutade med att hitta tre andra kontroller mellan K19 och K20.

Det var ganska kul det här också men kanske lite väl mycket stråk för att det ska kännas bra. Idag dök de inte upp förrän jag nådde K9. Även de som är vassare på orientering än jag borde tycka att stråken gör det lite tråkigt. Inte så mycket självvald väg längre.

Eftersom inte så många genomförde de två sista dagarna blev de placeringsmässigt bättre än dag 1 och 2.

Jag är inte nöjd med min tävlingsinsats totalt sett men det var roligt ändå. Som sagt kringresande O-folk borde testa Skottland någon gång.
Visa kommentarer (0)
 
Scottish 6days D6 (2015-08-08)