O-ringen Borås etapp 5 (2015-07-24)
Kategori: Tävling
Karta/område: Rya åsar
Arrangör: O-ringen
Distans: 7,7 km (H35)
Sträcka: 12.4 km
Tid: 102:17
Vi som inte lyckades kvalificera oss för jaktstarten (+90 min på ledaren) fick starta med 15s intervall.

K1. Hade god hjälp av de framför mig men åsen som gick ut var tydlig.

K2. Långsträcka och vägval. Valde tillslut att springa långa loopen runt. Kom ikapp och förbi många av de som startat framför mig. Vi var flera som följdes i utdraget tåg till K3.

K4. Tåget blev tunnare och jag fäste mig inte så mycket vid det men kände i alla fall igen någon vid skärmen.

K5 tog jag på egen hand. Bågade moget runt branterna och kom upp på rätt höjd.

K6. Valde ett långt stig och väg vägval. Fick ändå kämpa mig igenom det gröna på slutet och hade en rejäl portion tur som kom undan så billigt. Det är kittlande att tänka på alla andra möjliga vägval som fanns..

K7. Flydde norrut men korrigerar. Hoppas kunna använda stenen i träskkanten för att säkra men ser den aldrig. Läser in mig lite sådär i sluttningen med träsk nedanför och trevar mig tillbaka. Kom undan ganska billigt även här.

K8. Kollar noga i luppen att jag kan komma igenom korrekt, väljer vägen runt söderut.

K9-K10. Kändes ganska lätta och det var inte så svårt att hålla koll.

K11. Nu börjar sluttningskontrollerna, håll i hatten. Stämde av på första platån efter staketet men ser en skärm som inte känns helt hundra. Den låg dock på vägen och visade sig vara min.

K12. Vill tappa lite höjd för att säkert komma på stigen. Väl där vill jag hitta det gula. Lyckades pricka det. Tappar lite ytterligare höjd och ger mig in, sakta. Ser tillslut hygget och inser att det vart tydligt nog för en hårdare attack. Vänder ner till min sten.

K13. Mer sluttning, tar stigen så långt det går. Försöker följa det gröna diagonalt och kommer rätt på. Yes, nu var det bara att kuta i mål! Så jävla skönt!

Hyfsat nöjd även med det här loppet. Gjorde de vägval jag trodde på under långsträckorna. Hade ofta bra koll i finorienteringen också.

Summering. Nöjd, blev inte sist någon dag. Ställde inte till med några monster. Etapp 3 och 4 var borderline Sverigelista.
Visa kommentarer (0)
 
O-ringen Borås etapp 5 (2015-07-24)