Kinnekullesprinten E2 (2015-06-06)
Kategori: Tävling
Karta/område: Östra prästgårdsängen
Arrangör: OK Klyftamo
Distans: 3 km (H21)
Sträcka: 3.97 km
Tid: 17:49
Etapp 2 startade ca 2 timmar efter att jag gått i mål på första. Intressant att testa hur kroppen pallar två lopp på det här sättet. Trodde inte det skulle sinka mig snarare tvärtom. Det visade sig stämma, farten i benen var kvar.

Etapp 2 liknade den första på många sätt. Jag bodde strax norr om strecket mellan K7-K8 ända till 1982 och cyklade sedan med posten i området under hösten 1999. Jag gick i lekis vid K15.

Det här loppet bjöd tyvärr på helgens bom. Gillade inte alls att springa på det grovtuviga gräset efter K1 och fokuserade på att hitta så bra stråk som möjligt mot K2 istället för att hålla koll på vart jag skulle. Såg en skärm på långt håll och satt av dit men det var ju inte min. Vänder tillbaka och ser en skräm men tvärnitar när jag börjar ana oråd och går över åsen norrut och där sitter min. Riktigt slarvigt då tomtgränsen var utmärkt med snitsel och jag kunde följt den hela vägen. Kostade 1.16 och två placeringar.

Jag är mycket nöjd med resten av loppet, gjorde rätt bedömningar i stort sett hela vägen. Till K14 misstänkte jag att man kunde komma in från andra hållet men jag hade inte verifierat det fullt ut på kartan så det blev den säkra vägen. Jag la inte ens märke till de lilla avspärrningarna i blocket söder om K13. Till K16 borde jag antagligen gått ut vänster och fått en betydligt genare väg.

Återigen en riktigt kul sprint. Det här med bostadsområden passar mig klart bättre än skog. Det finns en sprint till inplanerad den här säsongen, kanske dyker det upp någon mer i höst?
Visa kommentarer (0)
 
Kinnekullesprinten E2 (2015-06-06)