Närkekvartetten dag 2 (2015-05-15)
Kategori: Tävling
Karta/område: Suttarboda
Arrangör: Hagaby GoIF/KFUM Örebro OK
Distans: 7,6 km (H35)
Sträcka: 11.58 km
Tid: 121:27
Ett ganska bra lopp, sköter mig mycket bra K1-K9. Bränner sedan drygt 11 min på K10 vilket förtar en del av glädjen. Det var inte där det var som svårast.

K2 var ett svårare exempel. Försöker hålla riktningen och lyckas kanske för att det går så sjukt sakta i den vresiga terrängen. Det kändes som grönt och grönrastrat hela vägen fram till träsken. Det är där jag börjar få exakt koll på var jag är. Efter släpstigen har jag full koll.

Ironiskt nog krävdes det en rejäl båge i början mot K4 för att få springa i den skönaste terrängen. Det var väldigt grönt, mjukt och fint i sluttningen ner mot sjön. Mot K5 ville jag runda de mest detaljerade höjderna, kom ända ut till vägen men det hjälpte det sista. K8, här ville jag gå i västra träsket men precis som jag misstänkte hamnade jag i det östra. Sprang då runt höjden och upp i den tydliga sänkan och ner på andra sidan. Mycket nöjd med omställningen och anpassningen till de nya förutsättningarna.

K9 såg jävlig ut. Jag ogillar K-punkter i grönt. Min bedömning var att säkraste vägen gick rätt över höjden, nära strecket. Högst fick jag fin utsikt över Gilsåssjön som betalning. Lyckades sedan hyfsat med kontrolltagningen, smet först förbi nära men fattade att jag kommit för långt ner och vände upp igen.

K10 var planerade så att jag skulle gå NO för att nå vägen, gena norr om hygget till nästa väg. Från den vägen skulle jag gå mot storträsket och följa det till min del av höjden och lilla sänkan. Jag lyckades nästan hela vägen, borde säkrat mot träsket ännu mer. Tror också att jag missbedömde den riktningen jag borde hållit. Läste på kartan att NO skulle vara rätt men borde gått ännu mer O. När jag så når beståndsgränsen i höjd med K10 tänker jag inte beståndsgräns utan att det är grönt. Det var som att beståndsgräns inte fanns i min verktygslåda. Hittar endast ett mindre grönt område på kartan och försöker gå runt det. Inser att jag inte har koll längre och kör österut. Misstänker att jag är norr om K10 men är inte helt säker och fortsätter ut till vägen. Det var väl iofs klokt men surt att jag inte säkrade upp slutet på en annars bra långsträcka bättre.

Avslutningen går fint trots en mindre krok på K12.
Visa kommentarer (0)
 
Närkekvartetten dag 2 (2015-05-15)