Närkekvartetten dag 1 (2015-05-14)
Kategori: Tävling
Karta/område: Suttarboda
Arrangör: Hagaby GoIF/KFUM Örebro OK
Distans: 4,6 km (H35)
Sträcka: 5.93 km
Tid: 61:54
Det här var en bra orienteringsinsats, bomfritt i mina ögon och winsplits håller med sånär som 23s på K9. Jag medger några mindre bra vägval (K6, K7) och låg fart.

K1-K5 var bra, var på väg åt fel håll ut från K2 men frekvent kollande på kompass och karta hjälpte. Tror att jag läste på sträckan mellan K4 och K3. K6, här borde jag gått söder om den stora höjden innan vägen. Träsken var många gånger snabbare än skogen hela den här helgen. Jag hade dessutom passerat ett jävligt parti på väg till K2 och hade inte behövt ta mig an det igen. K7, här kan jag utan större risk gå mer rakt på. Höjden efter stora träsket måste vara tydlig. På det sättet kunde jag sluppit mycket av det gröna som forcerades.

K9, fick lite rastipanik då det fanns mycket kontroller och ganska dålig sikt, därav de 23s i bomtid. K11 kunde jag löst och planerat säkrare. Noterade stenen när sista vägen passerades men tog ändå aldrig någon riktig kontakt med träsket. Hoppades på att snubbla över K14 för att ledas rätt. Så blev det också men en bättre kontakt med träsket hade gjort resan mycket säkrare.

Fick fin hjälp av de trogna jakttornen vid K15 och av många andra löpare vid K16.

Det var riktigt kul att känna bomfriheten men trist att inte riktigt få klämma i löpningen.
Visa kommentarer (0)
 
Närkekvartetten dag 1 (2015-05-14)