Brunbild (2015-05-07)
Kategori: Träning
Karta/område: Älvsjöskogen
Arrangör: Linnea Börjars och Oskar Karlin
Distans: 3,8 km (Veteran)
Sträcka: 6.24 km
Tid: 65:40
Jag valde att ta banan baklänges, startade mot K16 alltså. Där var vi flera som irrade, vi var väl inte riktigt redo eller inte vana vid vad vi skulle leta efter. Tillslut nöjde vi oss med snitseln som hängde där.

Efter det var jag solo i skogen ganska länge vilket påverkade orienteringen positivt.
K15, siktade högt men inte högst
K14, gled ner i sänkan och stämde av med branterna där nere. Försökt hålla koll på sänkan på väg upp också, kom rätt på.
K13, försökte följa höjden i rätt riktning, läste inte detaljer som jag borde. Anade nog branterna framöver och vände tillbaka.
K12, ville runda branterna på höger sida och sökte sedan rätt passage över för att komma in på ovansidan av storsänkan.
K11 såg svårast ut hittills. Går upp precis efter branten, stämmer av och kliver över två höjder och försöker sedan styra rätt mot kontrollen men jag siktar inte så bra och smiter precis förbi. Inser detta snart och går ut till vägen och säkrar. Jag borde nog siktat på den lite tydligare höjden nära min punkthöjd.
K10 här sket sig riktningen och mellan K8 och K7 fick jag tips om var jag var. Därifrån gick det hyfsat att styra upp.
K9, siktade mot nästa höjdparti.
K8, höll tangentens riktning efter branten och gick upp i sänkan och när den gick ner på andra sidan vek jag av, upp på mitt höjdparti.
K7, trevade mig över höjden och ner på andra sidan, anar branten på vänster och girar korrekt höger.
K6, kommer ner och går över den större höjden och ser sedan min limphöjd.
K5, rundar höjden till vänster men av någon anledning valde jag att inte fortsätta i den fina riktningen. Det var väl elljusspåret som störde mig. Går istället via K12 och fram till min sänka. Hade nog lite flax med kontrolltagningen där, inte klockren koll på att jag var rätt.
K4 gick fint, bra riktning, koll på "ravinen" på mitten, siktade sedan högt och smet ner i rätt sänka på vänster hand.
K3, tar mig upp på rätt höjd och följer den, noterar sista branten innan kontrollen men min avståndsbedömning tror ändå jag gått för långt. Fortsatte i alla fall och fann skärmen på nästan. På vägen tillbaka mot K2 fann jag en misstänkt snitsel men var tydligen inte min.
K2, glider långsamt för mycket västerut men är med på det när det börjar gå nerför på allvar. Går lite höger och ser branten med min sänka på andra sidan.
K1, går runt branten, anar nästa brant på höger och fortsätter framåt och tänker mig pricka rätt höjd utan vidare. Kommer ut vid branthöjden som säkrar det hela.

Det här var riktigt roligt. Jag har blivit klart bättre på höjdkurvor men det är lättare att fokusera på dem när det inte finns annat som stör på kartan. Flera av kontrollerna gick riktigt bra idag, ofta med hjälp av branterna. Jag behöver bli ännu bättre och noggrannare på detaljerna. All hjälp finns ju på kartan, det är bara att använda.
Visa kommentarer (0)
 
Brunbild (2015-05-07)