Tisarträffen lång (2015-05-02)
Kategori: Tävling
Karta/område: Gårdsjön
Arrangör: OK Tisaren
Distans: 7,5 km (H21K)
Sträcka: 11.88 km
Tid: 111:37
Även här en försprejat spår ur minnet att jämföra med.

Snabbt och snurrigt iväg mot K1, sprang runt höjden med branter på båda sidor och det var först på andra sidan som jag fattade vad jag hade gjort. Allt kändes väldigt konstigt och någon plan hade jag inte riktigt klar heller. Efter den chocken kom en riktigt fet långsträcka.

Såg chansen att springa lite på väg men inte stigvägvalet på andra sidan strecket. Vek av från vägen efter husen, vill hitta storträsket på andra sidan höjden men glider runt höjden, inser det och försöker korrigera. Lyckas runda hela storträsket men släpper det och kör söderut då jag vet att uppfångare finns. Tycker mig tillslut ana kraftledningen men får inte ihop det med träsket jag står i och höjden framför mig. Tanken slår mig att det kanske är längre till kraftledningen än vad jag tror..yes, det var såklart hygget jag såg. Därefter sköter jag det hela snyggt. Jag är nyfiken på hur snabbt det gått att köra stigen till höger om strecket och sedan hålla sig parallellt med kraftledningarna.

K3-K6 bjöd alla på lite småkrokar men jag tycker jag redde upp det ganska bra. K6 var väl egentligen krokfri men jag var väldigt försiktig, antagligen med all rätt. Tuggar väg till K7 och lyckas bra med kontrolltagningen, gärdsgården hjälpte till. Även K8 är jag nöjd med, riktningen gäckade mig emellanåt men jag lyckades dubbelkolla och stämma av med verkligheten. Strax efter sista släpstigen mot kontrollen ser jag ett mellanstort vildsvin skutta iväg. Jag girar lite norrut men ser inget mer, däremot min punkthöjd och skärm.

K9 såg sjukt lurig ut med ett grönområde framför. Riktningen var på väg att lura mig igen men jag lyckades kolla tillräckligt många gånger på nålen för att styra rätt. Det började nu kännas som att man på väg hemåt på riktigt. Området runt K10 var dock mycket befolkat av både löpare och kontroller. Höll min östliga kurs men tappar bort mina gula höjder. Ser en sten med kontroll och försöker läsa in mig. Tyckte inte någon riktigt passade och blev villrådig. Hittade sedan ytterligare en kontroll i kanten av det gröna och då läste jag in mig och vände tillbaka och såg snart rätt skärm.

Samlade mig och löste K11-K13 på ett bra sätt. Hittade inte stråket genom det gröna förrän på slutet och muttrade således nästan hela vägen igenom.

Det här var två riktigt roliga tävlingar. Medeldistansen hade lite trevligare område och jag hittade en skönt löpflyt. Långdistansen var lite för stenig och risig för att jag skulle få upp något tempo. Långdistansen höll också långdistanskaraktär på ett sätt som förra veckans bana inte gjorde.

Nu blir det vila från vanlig O i två veckor men en sprint kläms in emellan.
Visa kommentarer (0)
 
Tisarträffen lång (2015-05-02)