Tisarträffen medel (2015-05-01)
Kategori: Tävling
Karta/område: Gårdsjön
Arrangör: OK Tisaren
Distans: 5 km (H21)
Sträcka: 6.94 km
Tid: 62:17
Innan jag la på spåret sprejade (blått) jag ut hur jag idag har för mig att jag sprang. Vet inte vad det ska ge mer än att det är roligt och ser hur väl man minns några dagar efteråt.

Det här blev som så många medeldistanser den senaste tiden, ca 70-85 procent av banan går bra eller riktigt bra och så finns det några plumpar som samlar ihop ca 15 min bomtid. Det har varit lika trist varje gång. Det är bara att erkänna för sig själv att man balanserar på en skör tråd som sällan håller ett helt lopp. Gissar att det är mer noggrannhet i flera olika moment som krävs.

K1-K10 går fint. Jag håller bra riktning och fin koll på de gula höjderna. Det lilla undantaget är minikroken till K4 där jag glider av strecket lite. Trots stor respekt för K11 där jag dels försöker och har bra koll på var ja lämnar vägen och dels stämmer av med första stenen. Jag kom upp på en uppsprungen ås och ser en skärm på höger, trots att jag förstår att det inte är min springer jag dit och kollar. Förstår inte riktigt vilken kontrollpunkt det är. Jag har helt tappat avståndskänslan från stenen. Mycket folk svärmar omkring och jag blir stressad. Hittar ytterligare skärm som inte är min. Tycker jag är för nära skön och girar västerut, ser snart en skärm. Det var min K12. Efter ett varv till läser jag mig fram till K11. Jag måste varit väldigt nära flera gånger men blicken åt fel hål och ingen koll på vart jag egentligen var. Det är inte alltid det räcker att försöka hålla koll på riktningen, detaljerna måste med också. Bittert.

Tassar surt vidare i bra riktning och några gubbar står vid K13 och läser. Hänger på mot K14 och ut mot K15. Höjden syns på håll och trots bedräglig riktning på kompasspilen lyckas jag ta mig åt rätt håll. Släpper min plan för K16 när det kommer folk omkring mig. Hade tänkt följa snitseln tills jag ser hörnet men följde istället de andra som också bommade upp på höjden.

Avslutar mig med att svära mig igenom den meningslösa sträckan K17-K18, rätt igenom ett grönområde.

Matchning av GPS- och sprejspåret var ganska god. Den hade väl blivit ännu bättre om jag gjort det tidigare efter målgång.

Visa kommentarer (0)
 
Tisarträffen medel (2015-05-01)