MIK-korten (2015-04-19)
Kategori: Tävling
Karta/område: Korpberget
Arrangör: Mälarhöjden IK OK
Distans: 4,8 km (H21)
Sträcka: 8.05 km
Tid: 80:30
För andra gången på kort tid en karta som kunde fått plats på en servett. Innan jag börjar gå igenom det här känner jag mig nöjd. Det var mycket som kändes svårt men jag redde ut det. Bomtiden känns inte så stor, disciplinen och noggrannheten upplevde jag som lite större än de föregående veckorna.

K1 låg otäckt nära startpunkten, det är så lätt att flyta iväg i fel riktning men den här gången gick det rätt. Sprang runt höjden till K2. Vill springa runt till K3 också men det blir lite hafsigt i svängen men jag får koll på läget ute på stigen igen. K4 gick bra men kanske borde jag gått upp till stig direkt eller kanske hela vägen ner där det var lättare att springa.

Hittar rätt höjdläge mot K5 och anar formationen på höjden och kommer rätt på. Väljer att gå ner direkt eftersom jag ändå måste ner, K6 var befolkad och vållade inga problem. Planen mot K7 var inte tillräckligt distinkt, jag tänkte gå upp på höjden och gå över på andra sidan och liksom "falla ner" rätt på. Jag fortsatte lite för långt och kom ända fram till vägen. Där hittade jag en del andra skärmar. I efterhand tycker jag att en bättre lösning varit att tidigt gå över höjden mot husen, följa dem och ta mig fram till stigen från K2, där fanns en sten som kunde passat som sista säkra.

K8, inga problem. Vi var flera på väg dit. K9, håller mig ovanför branterna och märker när jag kommer ut på det gråa. En annan löpare viker ner och röjer skärmen. Tyvärr valde jag en lite för svår attack mot K10. Halkade ner för långt men insåg det, lite för sent. Jag tog mig upp, läste in mig på stigen där uppe. Jag tycker att jag borde använt träsk, högsta höjd, träsk från K9 till K10.

Följer det gråa när jag ska ner mot K11, väl nere tar det ett tag innan jag får ihop detaljerna men när de sitter ramlar även K12 in utan problem. Till K13 vill jag kommer upp till de bekanta områdena som besöktes innan K10. Det funkade bra och jag kommer rätt ner på min punkthöjd trots att skärmen kändes väl dold. Det går sedan sakta i stenig terräng mot K14 men vändplatsen var en bra och tydlig hjälp.

Valde väg till K15, kollade igenom resten av banan och fick känslan att det värsta var gjort. Gick upp mellan branterna och trängde mig emellan det gröna till min sänka. Sprang sedan runt till K16, försökte ta den enkla vägen till K17 och valde sedan höger runt mot K18. Plockar de sista.

Winsplits säger att jag samlade ihop 18 minuters bomtid. Det kändes inte alls så illa men visst bommade jag en del. Känslan var att jag var noggrann, inte fladdrade iväg så mycket. Jag tyckte även att jag var bättre inne i ringen idag än tidigare.
Visa kommentarer (0)
 
MIK-korten (2015-04-19)