Göteborgsdubbeln medel (2015-04-12)
Kategori: Tävling
Karta/område: Råhult
Arrangör: Lerums SOK
Distans: 5 km (H21)
Sträcka: 7.62 km
Tid: 85:15
Om det var klar långdistanskaraktär igår var det rejäl medel idag. Riktigt klurigt väldigt långt in i loppet. Många gånger tänkte jag: hur ska det här gå?

K1 ser ganska bra ut men jag kommer inte exakt ihåg hur jag tänkte. Siktade väl mot blötsänkan och försökte väl hålla koll på höjden på andra sidan. K3 var bara bra skön, vägen dit kändes härlig på något sätt. Jag gled över gulhöjd och fann en stig att följa, går upp vänster när något som liknar hygge dyker upp, spanar in en brant där uppe och loopar tillbaka till min punkthöjd.

Strax efter mig stämplar en annan löpare, jag tänker: honom hänger jag till K4...det är ju så nära. Jag tappade honom bland branterna och hade inte så bra koll själv. Var tidigt väldigt nära men förstod inte det. Här var inte ett motiverat ställe att vaska tid. K5 såg klart värre ut. Hur fan ska jag hitta en liten sänka någonstans uppe på en stor höjd? Hade klart flax och vek av rätt och anar strax andra löpare åt det hållet och ser sedan skärmen.

Skrämd av brantområdet vid K4 är jag mycket försiktigare till K6. Jag SKA ha träsket innan. Följde således det i riktning mot kontrollen och kom ganska rakt på, andra löpare i området tryggade min visshet. K7 såg också skitklurig ut. Håller mig nedanför branterna och vill ta höjd när de tar slut. Det ser ut som att jag fortsatte en ganska bra bit efter branterna, vek upp vid ringkanten tydligen. Gör en krok och lyckas läsa in mig på ganska tydliga motstående branter. K8 var en skön andningspaus.

K9 var kanske inte så svår som jag upplevde den. Det blev väldigt mycket klurigare när jag inte riktigt märkte att/när jag passerade rågången. Vilken sida är jag på egentligen? Nu borde jag väl ha passerat den? Kan jag hållit fel riktning utan att märka det? Fortsatte östligt i alla fall och läser delvis in mig på den spetsiga gulåsen med en sten på. Känner mig ännu säkrare när jag hittar diket och det gröna på andra sidan. Fuckade upp riktningen till K10. Det kändes jättekonstigt. Såg plötsligt bebyggelse, vilken då? Sprang till skärm som visade sig vara K1. Jaha, då vet jag var jag är i alla fall...

K11, här kändes som kartlläggare släppte oss fria. Här var det grymt skön terräng att springa i. Mjukt på marken och god sikt, flöt runt höjden och såg stenarna på håll. Gick upp tidigt mot K12 och läste på motstående branter innan jag kom fram. K13 på häng. K14, får träsket och annan kontroll vid höjd, därifrån ser jag en tredje kontroll längre upp. Kändes i efterhand som en avsiktlig fälla från banläggaren. Liknande fälla vid K15 där en tredje kontroll syns klart från den första.

Mycket folk på slutet in mot mål vilket ofta hjälper.

Ganska mycket bomtid här men det kändes mer befogat om man jämför med Lidingö i måndags. Jag känner mig ganska nöjd. Mycket är rätt i det stora men de små detaljerna saknas lite för ofta. Man tappar uppenbarligen mycket tid även på de små sakerna.
Visa kommentarer (0)
 
Göteborgsdubbeln medel (2015-04-12)