Göteborgsdubbeln lång (2015-04-11)
Kategori: Tävling
Karta/område: Råhult
Arrangör: Sävedalens AIK
Distans: 7,9 km (H21K)
Sträcka: 11.27 km
Tid: 104:20
Trevade mig fram emot K1, till slut blir jag osäker och går upp på stigen för att försäkra mig om läget. Såg rågången och kunde ställa om siktet. Tog stig och väg så långt det gick till K2, har sedan bra koll på höjder och träsk ända in i ringen men gjorde ändå en liten snurr. K3 såg svår ut och jag ville ha träsket på toppen innan jag attackerade. Jag hittade det men kände mig ändå inte helt säker då mycket annat också sett ut som träsk på vägen. När jag måttat in mig med ängen längre ner blir jag säkrare men det visade sig att jag halkat lite för långt ner men som tur var såg jag skärmen nerifrån. K4 sakta och säkert genom träsket.

K5 såg behaglig ut men mycket löpning och ett storträsk precis i närheten. Det går också precis så bra. Fick lite oväntat hjälp av det inhägnade området som jag inte sett på kartan från början. K6 och K7 såg också snälla ut men jag säkrade även med stiglöpning. K8, här läser jag riktigt bra, sten-sten-blötsänka och strax därefter såg jag skärmen.

K9. Här hade jag koll på läget ända tills passagen av träsket rakt norr om K5. Planen var att följa träsket och vika av till min brant vid det andra träsket. Tyvärr drogs jag ifrån träsket och kommer närmare vägen än vad jag först fattar. Irrar lite innan jag får ihop bitarna. Utför istället K10 klockrent, har bra koll på höjderna på slutet. Trevar mig sedan fram det sista till K11 innan jag kan löpa in den sista biten i mål.

Det här gillade jag. Endast 12 kontroller där fokus inte låg på kluriga hängningar. Olika delar av banan var riktigt fina medans andra var rövigare. Solen sken och emellanåt kunde jag njuta av våren. Tiden rann iväg, det kändes inte som 100 min.
Visa kommentarer (0)
 
Göteborgsdubbeln lång (2015-04-11)