IFK Lidingö's medeldistans (2015-04-06)
Kategori: Tävling
Karta/område: Långängen
Arrangör: IFK Lidingö SOK
Distans: 5 km (H21)
Sträcka: 7.01 km
Tid: 60:09
Jag tycker Lidingös tävlingar brukar var lite lättare än många andra. Således fanns det lite förhoppningar om ett bra resultat idag. Startpositionen kändes också gynnsam, först i H21. Massor med duktigare orienterare kommer flyga förbi och hjälpa mig in till kontrollerna, i bästa fall.

Trot' eller ej men jag var först att stämpla K1! Detta trots en liten extrasväng runt höjden, jag sprang där med någon slags känsla om på vilken sida av höjden jag skulle till. När vägen dök på fel ställe fattade jag misstaget. K2-K3 går bra, tänker inte hela vägen på K4 utan släpper närheten till vägen helt i onödan.

K5, rundar i frustration jobbig terräng. Fattar att jag är väldigt långt norrut när jag passerar kraftledningen och tänker kompensera för det på andra sidan. Det gör jag för lite och tycker mig istället vara ute på min del av höjden. Ingen annan är här och kikar. Letar sänkor, hittar kombinationen sten och grop men lyckas inte hitta det på kartan (jo den fanns där). Bågar mig tillbaka för jag såg någon snabbis däråt på vägen ut, ser fler löpare och skärm. Men va bra Henrik.

Försöker peppa, det är inte kört än. Kommer tillbaka lite, säkrar K6, har fina ryggar till K7-K8 och lite flax till K9. Tillräckligt bra riktning hjälpte också till där. K10-K15 läser jag kartan bra, då känns det faktiskt ganska enkelt. Gör en onödig säkerhetstankevurpa till K16 men sköter K17-K18 bra.

K19. Här ville jag komma upp på höjden nära kontrollen. Det gjorde jag. Mitt upp på den solbelysta höjden var jag så flåsig att jag går på sluttningens riktning istället för kompassens. Det var så jag tänkte på vägen upp men det var fel. Hittar K20 men hajar inte det förrän jag ser en tredje kontroll. Där gav jag mig själv jumboplatsen. Jag kan ta det, själva bommen svider mer.

Nya tag nästa helg.
Visa kommentarer (0)
 
IFK Lidingö's medeldistans (2015-04-06)