Stockenfejden (2015-04-05)
Kategori: Tävling
Karta/område: Stadsskogen
Arrangör: Strängnäs-Malmby OL
Distans: 5,1 km (H21)
Sträcka: 7.81 km
Tid: 78:07
Det här gick inte så bra. Bommar 6 min på K1 och K2. Sköter mig sedan förvånansvärt bra K3-K6. När jag ser kartan är jag förvånad över att jag tog dem så bra. K7 var lite lättare i mina ögon så där är jag inte lika förvånad.

Till K1 saknade jag en plan, gick mest på riktning men fladdrade när jag inte hade koll och andra löpare dök upp. Till K2 hade jag en bra plan, rundade höjden, får träsket och fortsätter söderut, ser och kommer ner i den stora sänkan men har inte bättre koll på detaljerna att jag drar åt fel håll och letar.

Vid K8 satt förvarningsmannen och jag muttrade att nu tappar jag fokus. Gör således en krok i ringen och går sedan ut fel från kontrollen. Fattar detta ganska snabbt och försöker kompensera. När jag passerar stigen säger jag till mig själv: se nu till att komma upp på rätt höjdparti. Efter att ha dragit iväg västerut ser jag efter en stund att pilen pekar norrut. Hm.. hur länge har den gjort det? Väljer att släppa allt annat och gå mot stigen söder om kontrollen. Fattar att jag är i storträsket och ser sedan gula linan. Jag vågar dock inte med dessa två observationer tro att jag är så när kontrollen som jag är utan fortsätter till stigen och säkrar läget. Där rök loppet, 11 min åt skogen.

Under resten av loppet har jag bättre koll och fler ryggar.

När ska man lära sig att planera sina sträckor. Även K1 och alla andra? Lite mer disciplin, lite mer noggrannhet behövs. Det finns massor av läsa på och ta hjälp av. K1 skulle jag kunnat ta via K7, eller kanske via grusfläcken nära K6, eller via alla stenar som ledstång in mot K1.
Visa kommentarer (0)
 
Stockenfejden (2015-04-05)