Påskorienteringen (2015-04-03)
Kategori: Tävling
Karta/område: Barva-Rosöga
Arrangör: Kjula IF
Distans: 7,4 km (H21K)
Sträcka: 10.26 km
Tid: 94:09
Den här banan hade fått plats på en servett. H21 körde två slingor med nödvändigt kartbyte. Det här funkade utmärkt ändå, omväxlande terräng med äng och hed som sköna inslag.

K1. Plan: sök kontakt med ängen, förhoppningsvis ser jag hacken i den. Ingen vattentät plan så jag hade tur som kom undan så lätt. K2. Plan: sök kontakt med vägen och läs av husen. En klart säkrare plan som också fungerade även om vägen var väldigt omständig. Jag borde rundat det gröna på insidan. Det här tog lång tid.

K3 och K4 var korta sträckor där jag drog ner farten och hade bra koll på detaljerna. K5. Plan: runda det gröna och försökt hålla rätt riktning över höjden. Jag halkade ner i det randiga men parerade hyfsat. K6. Plan: ingen klar, försökte hålla mig norr om det gröna, passerar två gula fält och vrider upp mot min höjd. Försöker hålla mig vid sidan av det steniga och viker sedan ner till min sten.

K7. Lite längre och kanske lite löpsträcka? Jag blir försiktig och kommer aldrig riktigt loss. Utför den ganska bra ändå även om det gick sakta. Det hade antagligen varit smart att runda höjden på vänster sida men det kändes riskabelt på något sätt. Det var det nog inte med tanke på att den låg så nära vägen.

K8. Får en minuts bomtid för att jag drev ut till hygget. Planen var att gå över gula näsan. K9 var av det lättare slaget. K10 är jag väldigt nöjd med. Hittade in rätt och höll riktning, delvis tack vare att det var lite upptrampat. Hinner även se huset uppe på höjden. K11 på heden var inte heller svår. K12 såg däremot skitsvår ut. Jag intalade mig att inte tappa modet och bryta ner sträckan i delar. Vill följa det första gröna och sedan på riktning hitta till det andra, sedan detaljer in sista biten. Jag gick lite för långt, inser det och drar söderut. Tycker mig ana nästa gröna på andra sidan höjden, styr upp på en gul höjd och finner en skärm men det är inte min. Vart är jag nu? Fortsätter tillslut söderut och ser strax en ny gulhöjd och inser att jag nog när på rätt spår. Klarade mig undan med 4.30 i bomtid.

K13 ser lättare ut. Plan: sök gärdet och följ söderut. Inte heller detta helt vattentätt men jag får en storsten och fortsätter. Tyvärr håller inte riktningen och sedan får jag rastipanik. Hittar två andra innan jag läser in mig. Ytterligare 4.30 bomtid. K14-K17 kändes som banläggaren släppte greppet om oss lite. Det var inte så svårt och det fanns mycket folk som röjde skärmarna.

10 min bomtid är jag nöjd med. Det här är klart bättre än genrepet förra helgen. Det här var en riktigt rolig bana trots det begränsade utrymmet.
Visa kommentarer (0)
 
Påskorienteringen (2015-04-03)