Svartnatta (2015-04-02)
Kategori: Tävling
Karta/område: Ödesäng
Arrangör: Vingåkers OK
Distans: 4,6 km (Öppen)
Sträcka: 1:2
Sträcka: 6.11 km
Tid: 41:51
Masstart, HD21 och öppen, alla på en gång. Parstafett med pannlampa, jag i par med Karin, Holger med Moa.

Vi i öppna står i sista startled och det blir rejäl rusning när starten går. Ser Holgers rygg, han väljer väg när den stora massan drar ut på ängen direkt efter startpunkten. Jag gör samma sak och försöker trycka på, kolla grovt på kartan och hålla koll på de andra. Jag vill vika av strax efter den gula fickan, det ville många andra också. Jag får första träsket och går sedan rakt in i nästa precis vid kontrollen. Ingen skymt av Holger. Det visade sig sedan att han hade en annan gaffel en bit norrut.

Drevet går norrut mot ängen. Väl därute kommer D och H från vänster och väller fram mot vägen i öster. Jag lyckas vika av från dem på rätt ställe, de skulle någon annanstans. Stämplar K2 som 7a, 30s efter pallen. Kämpar genom två hyggen med grov norrkurs, de framför tvekar men jag känner mig säker på att jag ska uppåt, anar fetbranten och vet att jag ska runda den. Blir omsprungen av två men vet att löpsträcka väntar.

Känner mig rejält trött när jag kommer ut på vägen och tar sats mot K5. Försöker avancera och planera på samma gång. Några viker av långt innan träsket men jag fortsätter. Vill få så mycket väg som möjligt för att i värsta fall trycka mig igenom det gröna som finns. Viker också av på rätt ställe, mer rätt än vad jag visste. Tappar dock riktningen och blir konfunderad när jag har en höjd söder om mig men anar lampor längre bort i öst. Väljer ändå att acceptera faktum och gå söderut, når högsta höjd, ser kraftledningen, vänder mig om och ser reflexen där nere. Ingen större skada skedd.

Gör en dåligt planerad utgång från K5, borde hållit mig närmare kraftledningen för att undvika det gröna så mycket som möjligt. Drar istället spikrakt igenom och tappar mycket tid och placeringar. Tar K6 bra i alla fall. Försöker sedan kämpa mig igenom till nästa väg och får sällskap av D. Vid vägen fortsätter de in i skogen medan jag går söderut. Viker av vid gula fickan igen för att försöka båga mig runt det grönrandiga. Får snart sällskap i god fart och med bra koll. Vi stöter på storstenarna i norr och kan sedan följa lamporna in.

Den sista biten är det ett regelrätt tåg som följs åt in till växling. Skickar iväg Karin som tolva. Holger var värre, växlade som nr 2!

Karin lyckas avancera till en åttonde plats på sin sträcka. Vi var mycket nöjda med det båda två.

Öppen kavle is the shit!
Visa kommentarer (0)
 
Svartnatta (2015-04-02)