Måsenstafetten (2015-03-29)
Kategori: Tävling
Karta/område: Nävekvarn V
Arrangör: OK Måsen
Distans: 5,5 km (H120)
Sträcka: 3
Sträcka: 9.22 km
Tid: 100:56
Det blev omstart, såvitt jag såg var vi det enda H120 laget som ställde upp där.

Öppnar med att ta K1 på ett väldigt fint sätt. Lämnade inte stigen förrän branterna tagit slut, passerar nästa steg och ser träsket till höger, fortsätter i rätt riktning och får den perfekt. Gör mycket rätt till K2 också men har inte de sista detaljerna med mig. Är villrådig och väldigt nära utan att se den. Två andra vilsna i närheten som distraherade istället för att leda mig rätt. K3 funkade.

Är ännu närmare K4 utan att se den, två gånger. Flörtar sedan hårt med förbjudna området innan jag vänder rätt. Det var det loppet. Kan inte springa ikapp 12.30 bom. Skärper mig något att tar K5-K7. Suckar sedan hårt över K8, hur fan ska jag göra? Vart är stigvägvalet? Lite för långt bort tycker jag. Well, rundar höjden på släpstig och dike. Ner i träsket och upp på stig ett slag för att lämna vid sten-brant-gulhöjd. Siktar på höjden med branterna, när den är slut går jag ut i träsk igen, passerar stigen och fortsätter i träsket, vill ha storsten-sten och får de precis innan gulhöjden, på andra sidan har jag skärmen. Dagens glädje ämne!

Bommar bort nästan 10 min på K9. Ville följa branthöjden till den tog slut men missade att jag hade behövt ta mer höjd för att inte hamna i det gröna. Riktningen tänkte jag inte på här, tyckte jag hade ögonkontakt med mig höjd. Väl i söder ringkant tror jag alltså att jag är NV om K9. Ja, självklart stämmer det inte med kartan men det år så bommar går till. Blev uppfångad av stigen och tog det ok därifrån.

Bågar ut höger efter K10 för att komma in söderifrån, får lillträsket strax innan. K11-K12 funkar. Lyckas bomma upp det sista till en halvtimmes bomtid efter ett litet parallellfel till K13.

Det var ganska ensamt att köra omstart. Så ensamt att jag blev skrämd när en annan löpare kom in från höger på slutet av banan.

Det här var inget bra genrep inför påskhelgens intensiva jakt på Sverigelista.
Visa kommentarer (0)
 
Måsenstafetten (2015-03-29)