Nyköpingsorienteringen (2015-03-28)
Kategori: Tävling
Karta/område: Nävekvarn V
Arrangör: Nyköpings OK
Distans: 4,6 km (ÖM8)
Sträcka: 6.74 km
Tid: 79:59
Vi försökte sätta upp någon slags masstart som träning inför kavlar. Vid masstart borde jag hänga de som kan orientera. Varför går jag ut först då? Ingen hänger mig och jag sabbar dagen snabbt. Bommade bort 9 min på K1 och K3 och sänker sedan farten och ökar noggrannheten. Inga fler bommar men inte några snabba splittar heller.

K2, kom tillbaka med lite kartläsning efter inledande bommen, bra förenklat! K4-K8 gick sakta och säkert. K9, är väldigt nöjd med hur jag bröt ner den här. Hade koll där jag behövde och nöjde mig med riktning när det räckte. Efter den inledande stigen, vek jag av vid blöta branterna, tryckte mig igenom det gröna och gick norrut på släpstig. Vid stigen söker jag storstenen och lämnar inte träsket förrän punkthöjd-sten, över gulhöjden och ner i min sänka.

K10, här är jag nöjd med att jag har koll och bryter ner sträckan i delar. Rundningen av det första träsket blev lite svajig så jag kommer inte direkt på träsket efter stigen. Vill sedan vika över höjden vid stenen men ser den aldrig, träsket tar dock slut och jag går över. Kom ner i rätt väta på andra sidan ändå, fortsätter över nästa höjd och ner i blötsänkan, går mellan höjderna, tar stenen och rundar höjden ner till min höjd.

Hade lite andra löpare omkring mig på slutet vilket var skönt.

Avstod natten igår för att kunna springa idag och imorgon efter förkylning i veckan. Det kändes ok, inget verkar ha förvärrats.
Visa kommentarer (1)
 
Nyköpingsorienteringen (2015-03-28)