Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/include/definitions.php on line 37 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; SimpleUnzip has a deprecated constructor in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/lib/SimpleUnzip.php on line 47 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; SimpleUnzipEntry has a deprecated constructor in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/lib/SimpleUnzip.php on line 404 Mitt digitala kartarkiv :: Vinterserien Segeltorps IP (2015-03-15)
Vinterserien Segeltorps IP (2015-03-15)
Kategori: Tävling
Karta/område: Gömmaren
Arrangör: Skogsluffarna OK
Distans: 7,7 km (Bana A)
Sträcka: 11.88 km
Tid: 116:14
Träningstävlingarna börjar ta slut, snart startar den riktiga säsongen. Idag ville jag ha mängd, valde längsta möjliga bana.

Stigvägval till K1, storbranten strax innan var bra sista säkra. Har för dålig koll på kurvbilden till K2, missade min avtagsstig men är medveten om det. Försöker korrigera mig utifrån byggnaderna men lyckas inte, inser att jag kommit för långt NO och vänder tillbaka. Inser i efterhand att jag läste på fel storsänka. Bommade nästan 2.30 vilket räckte för att Karin skulle smita förbi. Tar ett försiktigt vägval mot K3, det går rätt men inte fort.

Till K4 såg jag en chans att löpa på lite. Sprang istället förbi och får vända tillbaka. Tappade 2 min på det. Kommer igen på K5 och löser den bra. Trots att jag följde fel stigsnutt på första höjden lyckas jag parera och komma på rätt spår. Är med bra på det gröna, det blöta och stigar däromkring. Håller rätt kurs på kanten av höjden in mot träsket. Fick sedan häng i samma riktning till K6.

Är ute och svajar lite mot K7 också men lyckas få ihop det. Får inte stigbågen som jag tänkt men kommer ut till det blöta och vrider upp mot kontrollen. Får sedan lite häng det sista. Löser K8-K9 fint. Får lite brantipanik innan K10 men vänder tillbaka till rätt. K11 blev loppets stora flopp. En monsterbom. Passerar branten jag var vid innan K10. Håller sedan den riktning jag avsett efter ledningen men jag var lite längre västerut än jag trodde. Kom ut på stigen och knyter båda skorna. Tappade antagligen mer fokus än jag vann på det. Borde fortsatt en bit på stigen och gått upp på min höjd vid bågen på stigen. Det gjorde jag en stund senare efter en t/r ledningen. MÅSTE öka noggrannheten och förenkla ännu mer.

Det sker inga större fadäser på resten av banan även om det hackar lite ibland. K14 till exempel, missar att fortsätta ut i mitt träsk när stigen delar sig. Fattade aldrig det under loppet utan trodde jag kommit för långt söder om K för att jag inte följde träsket så noga som jag borde. Hade lite trevlig duell med en äldre löpare från K14 och in i mål. Jag följde i vissa lägen och tog andra vägval i andra lägen men vi stämplade kontrollerna strax efter varandra hela tiden.

Det här var en nyttig läxa. Monsterbommarna finns kvar i mig som en demon som släpps lös ibland. Jag har svårt att hålla koll på och använda mig av kurvbilden i många lägen. Det märks mest i närheten av kontrollen. Jag behöver också bli bättre på att förenkla kontrolltagningen. Tänker främst på K2 och K11. Nu börjar teknikträningarna vilket är välbehövligt inför tävlingssäsongen.
Visa kommentarer (0)
 
Vinterserien Segeltorps IP (2015-03-15)