Elitmiljö Örebro långdistansträning (2015-03-08)
Kategori: Träning
Karta/område: Sonehult
Arrangör: Elitmiljö Örebro
Distans: 5 km?
Sträcka: 7.73 km
Tid: 76:52
Jag och Karin hängde med minibussen till Tylöskogs klubbstugan utanför Pålsboda. Kartan var lite gammal, tydligen från 2003. Det hade jag inte koll på under loppet och det störde mig inte heller. Jag var inställd på att det inte skulle hänga några kontroller eller snitslar ute, lite krav på noggrannhet alltså.

Det märkes dock redan till K1 där ledningen inte var kvar längre. Gatan i skogen var kvar i alla fall. Hittade mitt träsk strax efter ledningsgatan och verifierade med de tre stenarna. Försöker förenkla K2 med stigarna och lämnar precis efter beståndsgränsen. Områden var nu ett hygge och min sten tronade tydligt på avstånd.

Försöker attackera K3 på riktning rakt norrifrån. Hittar rätt på bäckarna och läser av beståndsgränsen, stenarna syns tydligt och jag höftar till var kolbotten ligger. Målsättningen ut från K3 är att hålla mig i skogen, på det vita, och sedan ta mig igenom där det gröna är som smalast. Det gröna visade sig inte vara så tufft. K4, gulhöjder passade en solskensorienterare bra den vårsöndag.

K5, såg stenarna från vägen och fortsatte upp på gulhöjden. Såg stenarna nere på höger och fortsatte runt till min brant. Vill hålla riktning mot K6, hoppas kunna pricka den blöta sänkan och sedan fortsätta upp på min gulhöjd med branten i ändan. Det funkade fint, skön löpbarhet här, njutning!

K7 var ännu en gulhöjd, riktning och släpstigskors hjälpte mig. Här tyckte jag det var dags att ge mig tillbaka. Tänkte först hoppa på K17 men vill inte bli sen i onödan och gick på K19 istället. Den var ganska snäll från det här hållet med släpstig, stenar och branter. K20 var ett återbesök från K1 och vållade inga problem.

Det här var en långdistansbana och kontrollpunkterna var lite enklare. Jag gillar det, andra saker ska vara i fokus på långa banor. Jag tog det så lugnt jag behövde för att hålla ordning på orienteringen. Skönt att få det att funka efter gårdagens misslyckade lopp. Härnäst väntar Mila-finalen i Ursvik.
Visa kommentarer (0)
 
Elitmiljö Örebro långdistansträning (2015-03-08)