Löpex Vinterserie 8 (2015-03-07)
Kategori: Tävling
Karta/område: Ekersskogen (Karlslund)
Arrangör: KFUM Örebro
Distans: 5,5 km (Mellan)
Sträcka: 9.06 km
Tid: 79:00
Tyvärr har inga resultat kommit än men jag kunde inte hålla mig. Spåret har lagts ut på frihand.

Kände mig pigg i benen och drog iväg. Såg inte att det fanns en stig genom det blöta och under kraftledningen. Det hade varit den lättaste vägen fram. Den väg jag valde borde också varit tillräckligt lätt men jag stekte loppet direkt. När jag lämnat stigen vrider jag för tidigt för att hitta bäcken som går runt K1. Kommer ut vid lilla ledningen och snurrar ängsligt runt letandes. Det ser inte så snurrigt ut men det kändes som att jag gjorde ett rejält nystan.

K2, planen: lämna stigen precis norr om och håll riktningen, stäm av vid bäcken och läs av stenarna. Jag driver lite snett men kommer till superstein nv om K. Jag litade dock inte på det och fortsatta driva i samma riktning. Varför då? Ser efter ett tag storträsket i väster och vänder österut. Hittar stensamlingen men fortsätter återigen i samma riktning till nästa träsk. Där byter jag faktiskt riktning och hittar rätt. Två av två bom.

K3, försöker hålla riktningen, ganska rakt västerut. Ser det som är x på kartan men byter inte riktning för det. Avbryter den riktningen först när jag ser hygget. Passerar massor med stenar på väg söderut men fångas upp av träsket. Får lite koll på läget och vänder tillbaka, ser skärmen och precis efteråt ramlar det in löpare från alla möjliga håll. Lite väl sent va? Tre av tre bom.

K4 attackerades med ilska. Hängde till slut några som bommade. Läste in mig norr om bäcken och började orientera! K5 bra löpsträcka och lätt kontrollpunkt, K6 ännu mer löpning och en del folk som hjälpte på vägen, K7 löpte på och tog kontrollen på egen hand, K8 fortsatte kötta på men drog i handbromsen vid kontrolltagningen, ner till vägen och räknade med att se K9 därifrån vilket faktiskt funkade, hade sedan fint häng in till mål.

Inte alls samma skärpa som förra helgen. Större noggrannhet behövs även på träningstävlingar. Sista delen erbjöd mycket löpning vilket jag gillade.
Visa kommentarer (0)
 
Löpex Vinterserie 8 (2015-03-07)