PANvåren lång (2015-03-01)
Kategori: Tävling
Karta/område: Furuboda
Arrangör: OK-Pan Kristianstad
Distans: 9,2 km (H35)
Sträcka: 12.15 km
Tid: 87:50
Väl medveten om att svårigheterna från igår skulle komma tillbaka idag och att jag hade lite flax igår var det defensivt och hög säkerhet som gällde.

Således stigar ända tills jag passerat rågången och fortsättning i väl vald riktning, klockrent K1. Stig, inte rakt på mot K2, höll koll på huset för att stämma av. Sydlig riktning mot K3. Stig-väg mot K4, inte rakt på. Fick lite häng sista biten också. Jag var lite för snabb med kartbytet och snurrade till riktningen på köpet. Gjorde en sväng norrut, läste till K6 istället för K5 innan jag fick ihop det. När jag väl gjorde om gjorde jag också rätt.

K7, ett utmärkande träd bland andra träd. Jag försökte gå åt rätt håll och spanade. Sprang rätt på det men uppfattade inte det utmärkande, såg inte skärmen förrän jag passerat. Till K8 fick jag äntligen se havet! Hade häng mot K9, skön löpsträcka men de två tidigare loppen kändes. Tyvärr har jag inte exakt koll på var vi kom ut på vägen, trodde vi var lite söderut. Det trodde kanske ledkarlen också för han stämplade inte K10 utan drog vidare söderut. Jag tyckte han gick för långt söderut för min smak, tyvärr drogs jag ändå för långt söderut. Hängde H21 tåget norrut till K9. Därifrån lätt att springa tillbaka till K10 (sträckbäst).

K11, sprang förbi lite. K12-K13 enkla från stigen på åsen. K14 enkel från stigen, skön skogslöpning på vägen dit. K15, dags att bli defensiv igen. Försöker komma runt det gulbruna och norr om gropen. Där kände jag att jag var illa ute igen men det funkade. K16-K17 på riktning. K18 enkel från åsen. Kartbyte, jag är på väg hem!

K19 defensivt och moget. Ser en skärm längre fram men håller tillbaka impulsen att springa dit, fortsätter några steg fram och ser min skärm uppe på höger hand. K20 på stig och riktning. K21 försiktigt på riktning. K22 tung sträcka med mycket sand, bra riktning på slutet. K23, hade koll på gropen strax efter K22 och vred sedan runt höjden i en båge och kom rätt på. K24, försökte hålla rätt riktning samt koll på husen. Här började det komma lite fler löpare omkring mig. Hade fortsatt bra häng hela vägen in.

Totalt samlade jag på mig ca 12 min bomtid, de flesta vid K5 och K9. Jag är klart nöjd med det här också. I efterhand förvånad över hur lite koll på och hur lite jag använde detaljerna i kurvbilden. När man studerar närmare ser man massor med saker som kunna hjälpt på vägen.
Visa kommentarer (0)
 
PANvåren lång (2015-03-01)