Löpex Vinterserie 3 (2015-01-10)
Kategori: Tävling
Karta/område: Ässkog, Almby, Örebro
Arrangör: Almby IK
Distans: 5,7 km (Mellan Herrar)
Sträcka: 7.34 km
Tid: 62:41
Lördagssnön hade inte börjat falla än, den kom inte förrän efter avslutat lopp för min del. Ingen vidare spårhjälp alltså.

Karin drog iväg ca 1 minut för mig på samma bana. Jag försökte att inte tänka på det i början. K1 var kort och inte speciellt svår, fick upp rejält flås direkt i backen upp. Drog iväg ut vidare på åsen lite utan plan, på vändplanen bestämde jag mig för att springa runt på spåret. Hade lite dålig koll på var jag var och tjuvkollade vid en tidig sten men hängde sedan efter en annan löpare som siktade längre fram. Där var K2.

Såg inte stigmöjligheten mot K3, försöker hålla riktning med hopp om uppfångning vid andra tvärstigen. Halvvägs träffade jag Karin som letade K3. Jag blir riktigt osäker men går ändå på min känsla att vi har en bit kvar. Det visade sig riktigt och jag går ut först mot K4. Stig, äng och skrålöpning, hade sällskap av ett skuggpar ända in. Skyndar iväg mot K5, försöker hålla riktningen grovt. När jag passerar vägen försöker jag stämma av min position i sidled. Fortsätter på riktning och ser stenarna och snart också skärmen.

Ut till vägen, väljer stig och lämnar den inte förrän jag passerat diket. Lite stirrig i ringen men ser den strax. Kommer inte ihåg K7 men det ser onekligen bra ut. Väljer bort träskvägen mot K8 och kör spåret istället. Kommer ut ur träsket nära men borde tänkt mer ängshörn, det kom jag inte på förrän den sista biten. K9 och K10 var dagens svaga del, lägger 3 min i ringen på K9 när jag slarvar med riktningen och till K10 tar jag ett omständigt vägval och tappar 2 min. Efter kraftledningen borde jag siktat på träsk och sedan bäck. Innan K10 mötte jag Karin som var på väg mot K11.

Håller riktning mot K11, strax efter bäcken kommer det ett gäng från vänster och vi tar stenen. Siktar ut mot vägen. Ursprungsplanen är att fortsätta till hygget innan jag lämnar men lillkillen framför mig vikar av på stigen till vänster. Jag följer men inte blint och klungan från K12 stämplar före mig. Är lite trött och hänger gruppen till K13. Krafterna kom snabbt åter och jag drar mot K14, efter väg och höjd ser jag Karin en bit fram till vänster. Jag håller koll och försöker hålla riktningen mot den vita fläcken. Vi glider ihop och grubblar över om vi är på vit eller vått, strax ser vi andra löpare framför och röset är vårt.

Karin är defensiv ut och jag drar mot spåret. Väl där är jag virrig men försöker hålla min riktning för att komma ut till vägen. Det lyckas och jag når vändplanen och vet exakt var jag är. Karin tog en annan rygg och stämplar K15 strax innan mig. Vi följs sedan åt till mål.

Idag var jag nöjd med tempot, orienteringen och fokus på mitt. Jag är missnöjd med några missade förenklingar och några lite väl defensiva och stignära vägval.
Visa kommentarer (0)
 
Löpex Vinterserie 3 (2015-01-10)