Vinterserien Hellasgården (2014-12-28)
Kategori: Tävling
Karta/område: Nackareservatet (norr om Ulvsjön)
Arrangör: Hellas Orientering
Distans: 3,6 km (Bana C)
Sträcka: 5.18 km
Tid: 48:19
Eftersom jag inte verkar bli helt frisk från förkylningen funderar jag på att ändra min definition av frisk. Jag valde i alla fall att springa en bana, ganska kort för säkerhets skull. Hade ingen ambition att springa fort men en förhoppning att orientera rätt.

K1, jag ville inte springa hela vägen runt utan utmana mig lite mer. Väljer stigen upp precis där det gula börjar, passerar ganska många stigar och har hyfsad koll. Kollen cementeras när jag jag kommer ut till stig vid stenen och därifrån kan jag gå på söderpil. Är försiktig, en annan glider förbi mig nerför efter att jag blivit stående. Jag lyckas fokusera på mitt när jag tycker han drar iväg fel, följer höjden bort och stämplar. Bra där!

K2, springer runt vilket i splittarna visar sig vara en bra grej. Fick också god hjälp vid kontrolltagningen av andra löpare. De andra verkar försöka hålla höjd mot K3 eller vart de nu var på väg. Jag fortsätter på spåret och skiter i eventuellt onödiga höjdkurvor. Jag lämnar spåret strax efter branten, lite tidigare än vad jag tänkt mig från början. Väl uppe är jag helt solo, hade hoppats på lite hjälp här...vet att gick upp tidigt och fortsätter försiktigt framåt. En annan löpare fortsatte bestämt i mer nordlig riktning, jag litar på mitt och håller mig längre söderut och ser strax skärmen. En stund efter K3 ser jag den andre som undrar var den är. Bra där HH!

K4 såg svår ut, kanske mest för att det inte fanns några stigval. Jag försöker hålla ostlig riktning med dragning åt norr. När jag passerat träsk och kommer ut till den fetare stigen söker jag mig till nästa större träsk och följer sydsidan av det. När det tog slut såg jag triangelhöjden och efter det kom jag upp på min höjd och följde spåren i snön sista biten. Känner mig mycket nöjd med jag var så observant på höjderna efter träsket.

K5, norrut till rätt stig. Glider av den och är väldigt försiktig. Tycker mig se högsta höjd och försöker förhålla mig till den och ser sedan skärmen. En väldigt snäll hängning. Är försiktig till K6 också, den ser inte svår ut men de jävlas ibland med de korta sträckorna. Skärmen syntes på ganska långt håll om man var observant.

Väljer stigar till K7, har stenkoll på sista stigen och lämnar rätt, spikar kontrolltagningen. K8, vill inte gå rätt på, vill använda stigen. Saknar dock detaljplan på vägen ut från K7. Grundriktningen är bra och jag ser träsket, följer det via höjden ut till stigen. Har noterat de större branterna som uppfångare, tyvärr fick jag använda dem och backa tillbaka.

Det var en bra dag för vinterserie! Vitt i skogen, soligt och kallt. Jag skötte orienteringen bra och hade tur när jag inte skötte mig.
Visa kommentarer (0)
 
Vinterserien Hellasgården (2014-12-28)