Novembertävlingarna medel (2014-11-08)
Kategori: Tävling
Karta/område: Tumba-Tullinge
Arrangör: Tullinge SK
Distans: 4,7 km (H21)
Sträcka: 6.73 km
Tid: 75:39
Sent startande var jag solo i fållorna och nästan solo hela banan runt. Det kan vara skönt ibland.

K1 kom direkt, som en chock. Upp i backen och hitta höjd med brant där uppe. Inga problem. Ville sedan "säkra" K2 lite genom att använda vägen men hur jag sedan "säkrade" kontrolltagningen är oklar. Det gick förvånansvärt bra i alla fall. Jag passerade både stenar, träsk och V men har inget minne av dem. Tror att jag noterade stigen i alla fall. K3 gick bra och med lite bättre koll. Var försiktig när jag lämnade stigen i jakt på min sten.

K4-K8 bommade jag 10 min tydligen. Känslan är att det kunde varit värre. Att jag fixade K6-K7 så bra känns som smärre mirakel, hur gick det till? Kunde jag plötsligt orientera? K5 och K8 tyder på att eventuell ökad förmåga endast var tillfällig. Jag smiter precis förbi K5 och känner att jag antagligen gått för långt. Fortsatte fram till en sten jag såg för att försäkra mig. Vände tillbaka och fann stenen mycket högre upp i backen än vad jag tänkt mig. K8 kändes mera klantig i sin form. Jag kommer upp på höjd efter stig, klafsar ner i träsket och tror jag håller rätt riktningen mot kontrollen. Luras då till att tro det var fel träsk och fortsätter. Fångas upp när jag ser spåret längre ner.

K9-K11 funkar fint. K12 visar brist på förenkling. Hade tur som sprang på K2. Innan jag fattade att det var K2 hade jag insett att jag skulle mer åt nordost men ändå. Det självklara för mig borde varit att gå rakt norrut från K11 för att på enklaste sätt sortera ut höjderna. Ytterligare 5 feta min till bomtiden.

Kommer igen med en bra period, K13-K16. De kändes ganska snälla. Det var kanske K17 också men jag passerade när utan att se den. Var lite osäker på vilken höjd som var vilken av de gula och kom för långt. På vägen tillbaka får jag känslan att det var en gran som skymde skärmen vid min första passage. Tar K18-K19 utan större problem men även utan tempo.

Efter loppet kände jag mig faktiskt ganska nöjd. Området runt K6-K7 kändes mardrömslikt men jag kom ur det utan monsterbommar. Jag var medveten om diverse mindre bommar jag gjort på vägen. Tyvärr ser jag efter loppet att den totala bomtiden är 20 min. Det kändes som ett slag i ansiktet.
Visa kommentarer (0)
 
Novembertävlingarna medel (2014-11-08)