Natt-KM (2014-11-06)
Kategori: Tävling
Karta/område: Lidingö (Golfbanan/Slalombacken)
Arrangör: Jakob Frie
Distans: 5,9 km (H40)
Sträcka: 7.94 km
Tid: 64:08
Jag gav mig inte de bästa förutsättningarna. Startade som en spontan idé, innan de tävlande hunnit ordna sig omkring mig.

Det ledde till att jag tog ett konstigt och trassligt vägval. Hade svårt att hålla koll på läget uppe på berget men kom ikapp lite när jag såg industriområdet. Jag hade inte kommit in i loppet till K2 heller. Fick inte alls ihop riktning, väg, inhägnad m.m.

På väg till K3 märke jag att benen var sjukt pigga. På långsträckan till K4 gjorde jag ett dåligt vägval och hamnade i något som liknade en mtb-nerfart. Löpningen kändes snabb, avslappnad och kontrollerad. Kontrolltagningen utan problem. Väljer snabbt stigen till K5. Tillbaka ut på spåret och försöker ligga på, tyvärr lite för fort, borde fokuserat lite mer på att planera resten av sträckan. Blev stående ett tag, velandes, innan jag bestämde mig. Valde kanske fel, kanske rätt men jag borde bestämt mig snabbare eftersom inget alternativ såg katastrofalt ut.

Förenklade med stig till K7 och K8. Hade häng på Brinkman till K9. Fladdrade sedan iväg mot K10. Ville inte gå rakt på, ville slippa gyttret av stigar. Min tanke var att gå över till andra sidan berget. Sedan såg jag industriområdet och lyckades med dess hjälp vika in på rätt stig, såg både lampor och träsk som ledde mig rätt.

Det var ett riktigt kul natt-km. Långa löpvänliga sträckor är min melodi. I efterhand önskar jag att jag tryckt på ännu hårdare när benen kändes så pigga men då hade man väl blivit helt dum i huvudet. Tyvärr en dålig start igen, bommar 6 min på K1-K2.
Visa kommentarer (0)
 
Natt-KM (2014-11-06)