Älgdrevet medeldistans (2014-10-05)
Kategori: Tävling
Karta/område: Säfsbyn
Arrangör: Ulriksbergs IK/HJS-Vansbro OK
Distans: 3,9 km (H35)
Sträcka: 5.41 km
Tid: 62:27
Noterade att K1 låg i ett från igår bekant område. Sprang till en punkt jag kände igen och gick sedan på riktning och träffade rätt. Håller bra riktning mot K2 och får hjälp av andra vid kontrolltagningen. K3 går också bra men borde tagit mer träsk för det hade gått snabbare. Ännu en missad förenkling. Var speciellt nöjd med kontrolltagningen då jag hade en annan löpare framför mig som också såg ut att leta. Han fortsatte framåt men jag vek av och upp i min sänka.

Tappade riktningskollen mot K4 och blev stående på fel högsta höjd. Fattade det tillslut och hittade rätt. Går sedan över träsket och upp i rätt sänka och kommer igenom rätt på K5, klockrent! K6 såg svår ut, så jag försökte säkra upp med att gå västerut från bron över bäcken. Driver dock för mycket nordligt, såg blocket vid höjden men lyckades inte korrigera. Kommer rätt på K7 istället och får springa fram å tillbaka.

Repar mod och tar K8 bra, följde bäcken, betade av träsket och höll sedan riktningen hela vägen in. Fortsatte med rätt riktning mot K9 och läste på träsk och stenar. Hade varit dålig kompis med hyggen och valde att köra stig runt. Gled för långt ner i slänten men förstod vart på stigen jag var och vände upp i rätt riktning. Mot K11 tog jag lite mer höjd och försökte hålla riktningen, blev osäker en bit fram men hittade sedan det tvärsgående gröna stråket och sedan skärmen.

Det var lite för mycket folk omkring när jag jagade K12. Precis bakom mig pep det hela tiden, var tvungen att kolla. Antog att det var träsket i sänkan, lyckades sedan därifrån med lite svaj. Det var ganska forcerat och hafsigt på slutet, mycket folk som virrade hit och dit. Tog K13 bättre än K14 och K15 sakta men med rätt häng. Samlade sedan ihop de sista krafterna in mot mål.

Tyckte jag kämpade på lite bättre idag. Mer flås alltså. Orienterade ganska bra och bommade inte så hårt. Tyngst var att jag hittade K7 och K6 i fel ordning.
Visa kommentarer (2)
 
Älgdrevet medeldistans (2014-10-05)