Stafett-DM Stockholm (2014-09-14)
Kategori: Tävling
Karta/område: Tärnsundsudden
Arrangör: Sundbybergs IK
Distans: 3,7 km (Ö17-)
Sträcka: 1 (Ö17 12
Sträcka: 5.2 km
Tid: 36:40
De gafflade kontrollerna var nr 1, 5, 6 och 8.

Flöt skönt ner för skogsbacken, följer efter tåget åt vänster och letar efter startpunkten på kartan. Sätter sedan iväg i rusningsfart, många impulser, vik in på vägen, nej-glid över till nästa väg, lämna vägen innan grönområdet, högsta punkten! Ser det gula och snart kontrollen, jag är solo, jag leder! Lyckades hålla hybrisdemonen borta ett tag till och saktade ner mot K2, kom upp på höjden och såg det gröna men var inte riktigt klar över vad jag letade efter, rastipanik till en brant som jag visste jag inte skulle ha. Trots det är jag först till K2 som är gemensam.

Siktar norrut med accepterad glidning åt öster. Har rygg på misstänkta klassmotståndare. Saktar ner vid vägen för att komma upp rätt, håller koll på de stora stigarna och kommer rätt på. Direkt ut till vägen österut och är fortfarande vaksam och tar även K4 fint. Ligger här 3a med två minuters marginal.

Stressen vinner över orienteringen vid K5, står på höjden med skärmen bredvid men ser den inte och det tar 3 minuters irrande innan jag kommer åter. Så fort skärmen inte är där jag tror börjar jag ifrågasätta nästan allting, är den här stenen med, är alla kraftledningsstolpar med, var går gränsen för det som är markerat som hygge? Samlar ihop mig och tar K6 och K7 bra, tar enkla stigval och kör mitt race. Stämplar K7 som femma, mindre än minuten efter 3an och 4an.

Läser delvis till K9 istället för K8 och inser inte det förrän efter vägkorset, viker in i bråten och trevar väldigt osäkert fram. Kommer igen med K9 och K10 där jag avancerar till fjärde plats. Tyvärr lyckas jag inte hålla mig kalla och göra det enkla till nästa sista. Mycket folk omkring mig, rörigt. Lägger en dryg minut på en kontroll som inte var så svår. Förhoppningsvis ger detta lite erfarenhet inför framtida utmaningar. Till slut kunde jag växla ut Helena som sjua.

Det var väldigt roligt att springa stafett!
Visa kommentarer (0)
 
Stafett-DM Stockholm (2014-09-14)