DM lång Örebro (2014-09-07)
Kategori: Tävling
Karta/område: Norabygden
Arrangör: OK Milan
Distans: 8,2 km (H35)
Sträcka: 12.89 km
Tid: 126:24
På DM springer man i sin åldersklass. Även om man är helt solo.

K1, stigvägval till ettan! Vek av från snitseln och hittade släpstigen, bockade sedan av två träsk och dubbelstenar innan succén var fullbordad. Tog mig till tornet i hyggets norra ända och gick sedan stenhårt (ja, inte fort alltså utan rakt) på norrpilen och såg skärmen när jag sett nästa hygge ett tag. Velar sedan på vägen hur jag ska ta K3. Väljer till sist bort det längre vägvalet för det känns inte som kontrolltagningen blir enklare. Jag tar släpstigen upp på höjden och försöker gå ner mot det stora träsket på andra sidan. Tyckte aldrig att jag såg det riktigt, blev väldigt osäker samtidigt som ett löparstråk kom från vänster och fortsatte ner mot sjön till. Fortsatte i alla fall norrut upp på höjden och kom på en släpstig som gick åt rätt håll parallellt med höjden. Jo, släpstigar var inte att lita på här. Det fanns många många fler i verkligheten än på kartan. Jag hade gett upp och accepterat bommen när jag ser en sten, kollar upp saken och vänder tillbaka mot förmodad kontroll, och visst, där sitter den!

Tog sedan ett omständig men säker väg till K4. Det visade sig att jag tog i lite i överkant, våtstråket innan höjderna var väldigt tydlig. Löser K5 bra, hittade den större sänkan och går sedan söderut, ner-upp och ner på sidan till nästa träsk. Förenklar även K6 rejält och tar den bra. Missar sedan kontrolltagningen av K7, gick upp från träsket på en släpstig (som jag senare trodde var det gula stråket inne i ringen) och följde sedan höjden på skrå, såg aldrig någon "sten" utan mest skravel. Kände att jag kom för högt och vände tillbaka, fick sedan lite hjälp av andra som röjde skärmen.

Vågade inte skråa runt till K8, men hur tänkte jag i mitt alternativ då? Jag ville nog gå mer rakt västerut och vända neråt vid släpstigarna. Jag hittade en annan släpstig som blev tydligare och tydligare sedan kom ett släpstigskors och jag antog var det rätta och vek av. Det stämde faktiskt. Jag har svårt att se något supersäkert alternativ här. K9 såg svår ut men när jag väl lyckats med att hålla riktningen öppnade det upp sig och det steniga området var tydligt.

K11, kände igen mig sedan igår och använde det på ett bra sätt. Håller onödig riktning ut från K11 och hamnar på samma ställe som igår, en viss trygghet men lite onödigt. Ännu mer onödigt var det att klättra upp höjden och sedan ner igen. Kunde faktiskt tagit släpstigen runt berget på västra sidan. Vek av lite tidigt men läste på de stora blocken och kom helt rätt. K13 i samma område som igår, håller en bra riktning ända till ringkant då jag börjar försöka anpassa mig efter var jag var igår och vart jag skulle då. Gör en krok och känner mig riktigt stressad och trött, jag ville bara i mål! Lyckas samla mig och hitta branten men det kändes inte bra där.

Jag är nöjd med det här också. Läser mycket karta och försöker hitta säkra vägar och punkter på vägen.
Visa kommentarer (0)
 
DM lång Örebro (2014-09-07)