DM medel Örebro (2014-09-06)
Kategori: Tävling
Karta/område: Norabygden
Arrangör: OK Milan
Distans: 4,1 km (H35)
Sträcka: 5.9 km
Tid: 72:00
Medeldistans på kartbild i A5-format, oväntat.

K1-K4, hittade bra och enkla lösningar, tyckte jag kunde springa på lite också. Kanske fick jag betala för detta till K5. Planen var att gå mycket längre söderut och känna att jag går upp på höjden och ner på andra sidan. Blev uppfångad av släpstigen vid nästa berg och blev osäker på läget. Läste definitivt in mig på en annan höjd sydost om K5 och smög sedan på kontrollen.

Hade bra koll K6-K8, tog några högsta punkter för att säkra upp. Måste erkänna att jag hade en del flax till K9. Tog höjd där också men min avtagspunkt var mycket vag, typ när höjden svänger lite..usch. Vägen till K10 var tung, någonstans på östlig färd bestämmer jag mig för att fortsätta fram till kraftledningen och sedan gå norrut. En rejäl omväg i trist plockepinn kostade 2.30. Tar K11-K13 bra och känslan satt där.

K14 såg svår ut och jag försökte hålla noggrannheten. Lyckades bra med att hålla koll på höjder och träsk på vägen fram men väl inne i ringen fick jag inte ihop detaljerna utan gör en krok nedåt innan jag ser skärmen.

Totalt sett är jag nöjd med orienteringen. Det går inte fort men jag har fortsatt bättre koll och o-känsla. Den bättre o-känslan gör att vissa k-tagningar känns som tur men det är nog inte bara tur. Ett bra grundjobb underlättar. Tyvärr fanns det även idag en lite större plump (K5) som förtar en del av glädjen. Där jag tappar jag 5 min, inte 10-15 eller 20.

På rätt spår.
Visa kommentarer (0)
 
DM medel Örebro (2014-09-06)