För-SM Hemfosa, långdistans (2014-08-31)
Kategori: Tävling
Karta/område: Hemfosa-Ekeby
Arrangör: Skarpnäcks OL/Tullinge SK
Distans: 7,5 km (ÖM9)
Sträcka: 10.08 km
Tid: 120:22
K1, följer hagen och siktar på högsta höjd efter gröna område. Vill se träsket men blir inte helt säker på att det är det jag ser, tar lite höjd och fortsätter lite framåt och ser den då nedanför, ja, ja, det kunde vart värre. Tar högsta höjd på andra sidan vägen på jakt efter K2, blir tveksam när jag ser en massa stenar och undrar om jag gått för långt men det verkar inte så fortsätter några steg framåt och ser då skärmen. Det var dubbelstenarna jag sett. K3, vill ta träsket först, går sedan upp på vägen och bestämmer mig där för att fortsätta på stigen söder ut. Viker skarpt västerut när jag har högsta höjd på vänster hand, får träsket strax innan och glider runt och ner till min tremeters brant.

K4, håller mig i träsket, passerar ledningen och ser höjdpartiet på håll, klockrent. Min plan för K5 höll ganska länge, tog högsta höjd vid det gröna och fortsatte upp på höjdpartiet men tappar sedan greppet och riktningen. Får inte ordning på träsk och höjder, bestämmer mig för att jag måste norrut, och där bakom en gran ligger stenen. K6, passerar det två träsken och följer sedan höjden framåt, går ner i sänkan efter en Järlarygg. K7, träsk igen, ser den tidiga stenen och går sedan upp och får stenen på väg upp på min höjden, i slutet av den finns min punkthöjd.

Går på grov östlig mot storträsket, springer ner genom grönt och fattar att det är ett träsk kvar. Storträsket är tydligt och jag fortsätter östligt, har bra koll på var jag är, ser hörnet och sedan också branten. Vill gå upp i stora träsksänkan men är för het och går upp tidigare. Hittar en sten däruppe och inser att det inte stämmer, fortsätter ner på andra sidan och får mina träsk. Ganska bra räddat. Nu är jag bra sugen på vätska. Väljer träsk och ledning för att nå dit, sportdryck på första och vatten på andra. Går norrut bredvid diket genom hygget och söker sedan mitt höjdparti. Vill se både röse och sten men det går sådär, såg nog stenen i alla fall. Efter lite rastipanik precis innan får jag självaste M Lerjens rygg in till K9. Han såg lite tveksam ut men försäkrade mig att det inte var kartans fel.

Vill fortsätta med trygga träsk, tar mig norrut och runt höjden och delvis genom det gröna. Försöker hålla östlig riktning och får sänkan precis innan jag kommer ner till släpstigen. Tyckte jag kom till slutet av släpstigen, ville upp i sänkan och ta stenen men jag var tydligen lite fel, någon sten såg jag inte. Däremot noterade jag att min höjd borde vara väldigt tydlig, den vetskapen lite tidigare hade förenklat för mig.

K11 kändes lurig så jag gick söderut mot högsta höjd direkt. Misslyckades med att vrida upp rätt riktning men som tur var såg jag folket stämpla en bit bort så jag lommade dit och gjorde sällskap. Tog mig sedan ner till träsket och lät sedan dikena leda mig till rätt höjdparti. Först halvvägs såg jag att det fanns släpstigsalternativ nedanför, släpstigen var i alla fall väldigt tydlig när jag kom dit.

Jag är nöjd med det här också. Använde mycket träsk och högsta höjd idag. De fetaste bommarna var inte så mycket mer än 5 min var. Det går åt rätt håll. Har oftare bra koll jämfört med tidigare. Kämpar vidare..
Visa kommentarer (0)
 
För-SM Hemfosa, långdistans (2014-08-31)