För-SM Hemfosa, medeldistans (2014-08-30)
Kategori: Tävling
Karta/område: Hemfosa-Ekeby
Arrangör: Tullinge SK/Skarpnäcks OL
Distans: 4,8 km (H21)
Sträcka: 7.49 km
Tid: 82:52
Stigvägval till K1 var ordern som givits mig. Det gick bra ganska länge men blev nog lite väl het på träsket och sedan förvillad av snitslingar lite här o var. Fick inte ihop det men följde strömmen. Drog lärdom och skärpte mig omgående, följde stig och passerade två ledningar, sten och högsta höjd. Jag vet inte vad jag ska göra åt en kontroll som nummer 3? Kunde såklart haft bättre koll på vart jag gick upp. Blev uppfångad av ledningen och kunde därifrån gå rätt. Utan uppfångaren kunde det tagit mycket mer än 5 min extra.

K4 går mycket bra, håller riktningen i stort, tar träsket på andra sidan höjden och siktar sedan.. på Rotvikers rygg som redan funnit stenen. Bra riktning på stråket mot K5 och sneglande mot husen på vänster. K6, siktar grovt mot ledningen och söker sedan träsket som leder mig till stigen, fortsätter upp på höjden och har koll på högsta.

K7, försöker hålla vettig riktning igen, väl nere på stigen ser jag det flackare partiet till vänster om höjdpartiet, håller mig nedanför och vänder höger upp i sänkan och sedan vänster upp till skärmen. Äntligen lite väglöpning! Insåg att jag kom på den vänstra släpstigen när jag såg stenen, drar direkt österut för jag vill ha det flacka partiet bortanför höjderna, söder om K8. Försöker hitta rätt väg in men kom för långt vänster, fattar det och rundar branten, går upp, ner, upp och där sitter den. Till K9 vill jag återigen ha flacken söder om kontrollen, har koll på branterna och kommer ut rätt, söker stenen på höger med blicken men ser den inte, fortsätter framåt, får istället stenen i slutet av flacken, riktar in mig och sätter den i krysset.

Till K10 försöker hålla riktningen medan jag önskar mig The Ågren Skrå Skill. Lyckas plocka de två sista sänkorna innan min. K11, riktning igen, får stenen strax innan och har sedan en rygg sista biten in. Bestämde mig snabbt för att inte av misstag hitta det gröna området utan springer runt på väg istället. Kom lite långt ner inför kontrolltagningen men tar mig upp och får sten och stråk på vägen in.

Tänker först ta mig runt hygget men ändrar mig och klättrar upp. Det var inte så illa som jag befarat men jag är inte vaken på kurvbilden (svartsyn?), höjden NO om K13 var tydlig. Snurrade bort 6 min, kändes surt så där sent i loppet. Valde nordliga stigen mot K14 och får en rygg in till stämpling.

Trots en del retligheter kändes det som en godkänd insats. Tror jag är på rätt spår. Har mycket mer och bättre koll på läget, vart jag är, vart jag vill. Har känt mig säkrare och mer metodisk de senaste loppen.
Visa kommentarer (0)
 
För-SM Hemfosa, medeldistans (2014-08-30)