Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/include/definitions.php on line 37 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; SimpleUnzip has a deprecated constructor in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/lib/SimpleUnzip.php on line 47 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; SimpleUnzipEntry has a deprecated constructor in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/lib/SimpleUnzip.php on line 404 Mitt digitala kartarkiv :: Grovslipning inför Medel-KM (2020-05-27)
Grovslipning inför Medel-KM (2020-05-27)
Kategori: Träning
Karta/område: Flaten
Arrangör: Jag
Land: Sverige
Distans: 5,2
Hittade en gammal Flatenkarta i kart-lådan och ritade in 29 medeldistanskontroller på med blå kulspets. (Har "renskrivit" den här för tydlighets skull). Sen sprang jag. Och som jag sprang! Nejdå, det gick sakta faktiskt. Men först lite introtext:

I min storsatsning på skogs-KM-distanserna detta år har vi kommit till medeldistansen som avgörs i helgen. Lången gick ju fint första halvan, men sen gick det ju absolut inte alls fint (130 min/km på en kontroll). Nu på medel-KM har jag ingen chans till de ädla valörerna, men jag ska hålla min heder högt och genomföra ett stabilt lopp. Helst ska det på Livelox se ut som en robot har sprungit i stället för mig. Systemet ska larma för att det är så jämnt och fint löpt. Till min hjälp har jag detta pass: Grovslipning av den diamant som ska förgylla "Ädelklassen" a.k.a. "Ättestupan", dvs. H40+. Mitt största problem just nu är om jag ska lyckas komma över en karta i skala 7500 bara för känslan? Eller borde jag redan nu be om att få en i printad i skala 1:15.000 bara för att visa de äldste att här är en som ännu har ögonen i behåll - se upp! (Dock inte bägge vaderna.)

Kapitel 1. Dagens eskapader i Flatenskogen fick mig både nöjd och mindre nöjd. Min högra gubbvad blir allt bättre ju oftare jag springer. Orienteringen gick helt ok när jag kommit igång. Noteras bör att det ju inte var några kontroller ute vilket förlängde kontrolltagningstiden ibland. Däremot var det soligt, och jag såg inte en enda orm. Vid kontroll 15, 16 och 21 kändes både orienteringen, löpningen och terrängen njutbar. Men i höjd med kontroll 24 hade jag helt tappat orken. Den stenhårda KM-satsningen har tagit ut sin rätt?

Kapitel 2. Dagsens Re-Runnande:
De sista två var en ReRun-kopia från sommarserie 2016 (som jag häromveckan sprang första delen av), men kan o-överraskande avslöja att mitt forna jag gav mitt idag-jag stryk: Kontroll 28 sprang jag på 1.23 2016, idag på 2.47 pga osäkerhet mitt på sträckan, kontroll 29 var däremot jämnare med 1.23 år 2016 men bara tre sekunder långsammare idag.

Epilog: Trots trötthet och långsamhet och sånt så känns det här bra. Kul. Ska hitta en perfekt träning för finslipningen sen är jag redo.
Visa kommentarer (0)
 
Grovslipning inför Medel-KM (2020-05-27)