Gotland 3-dagars 2016 E1 (2016-07-12)
Kategori: Tävling
Karta/område: Ire
Arrangör: Gotlands Bro OK
Land: Sverige
Distans: 4,5 km
Etapp 1.
Jag hade förberett mig minutiöst till årets 3-dagars. Jag är ju rutinerad: efter många års Gotlandsorientering har jag insett att det alltid blir att första etappen brukar gå åt till att lära sig orientera på Gotland. Så nu har jag kört 5 pass med karta på ön i förväg. Jag tyckte alltså jag hade bommat färdigt, men riktigt så var det tydligen inte...

K1: Hade av min träningsvecka insett att det gröna på Gotlandskartor ofta är ogenomtränglig snår med inslag av törnbuske. Jag hittar här en hyfsad passage men inser så här efterhand att jag hade sparat en minut på att springa runt på stigen.
K2+K3 går OK.
K4: Lite för långt på stigen.
K5+K6: Upp i det detaljerade, snurrar till det på 6:an, men är ändå vid gott mod så här långt i loppet.
K7: Läser in mig på det gula strax före kontrollen, ska gå 30 m kompass men lyckas ändå dra lite höger...
K8: Går lite för högt.
K9: Går rakt och fint men blir nervig och tror jag gått för långt. Kommer ut på stigen till höger och gör en snurr. Största bommen hittills (känns det som i alla fall).
K10+K11+K12: Går bra.
K13: Springer rakt ut mot största branten, tappar onödig tid men får mig att tända till lite i löpningen. Alltid något gott.
K14: En sträckseger. Fint vid havet, men inser snart att det fina innebär att det blir lite mycket transportsträcka tillbaks upp mot det svårare området.
K15: Löpsträcka och där går det bra, plats 2.
K16: Springer för långt på stigen. Fråga mig inte varför.
K17: Mycket törnbuskar här, så det går lite trögt.
K18+K19: Känner mig trött, det är bra.

2:40 efter klubbrivalen i klassen (Linus) är OK men jag borde inte gjort så mycket missar. Drygt 10 efter segraren är OK. Gissar att det blir mindre på klintkanten imorgon och hoppas jag kan springa lite snabbare. Första gången på många år jag kan springa ordentligt på en fleretappstävling och det är kul!
Dölj kommentarer (1)
Anders Lavfors: Härligt att läsa sista meningen!
Lägg till kommentar
Spara
 
Gotland 3-dagars 2016 E1 (2016-07-12)